Stiri Masini autonome

Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini autonome | 1 comentariu

Volvo va folosi tehnologie Nvidia pentru viitoarele sale modele autonome: primele lansări sunt programate după 2020

Volvo va utiliza tehnologie Nvidia pentru a dezvolta modele autonome pe noua platforma SPA 2, iar primele lansări sunt programate în prima parte a deceniului următor.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini autonome

Un Range Rover Sport autonom a fost testat cu succes în Marea Britanie: “Vrem ca mașinile autonome să devină o realitate pentru clienți în cel mult 10 ani”

Un exemplar Range Rover Sport complet autonom a fost testat cu succes pe străzile publice din Marea Britanie, devenind primul model din istoria companiei ce reușește acest lucru. Grupul Jaguar Land Rover susține că mașinile autonome vor deveni o realitate în cel mult 10 ani.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Masini autonome

Parteneriat Toyota-SoftBank pentru dezvoltarea mașinilor autonome: cele două companii japoneze vor lansa un serviciu de ride-sharing în 2020

Toyota și gigantul de tehnologie Softbank vor înființa o nouă companie de mobilitate care să dezvolte viitoarele mașini autonome. Vehiculele vor fi puse la dispoziția clienților printr-un serviciu de ride-sharing ce va fi lansat în 2020.
Marti, 25 Septembrie 2018 | Masini autonome | 2 comentarii

BMW caută parteneri pentru dezvoltarea viitoarelor mașini autonome: “Suntem deschiși să purtăm discuții cu orice producător”

BMW are planuri pentru dezvoltarea unei viitoare generații de mașini autonome și a lansat o invitație către toți producătorii interesați să participe la proiect. Prima generație de mașini autonome de la BMW va debuta în 2021 cu modelul de serie anunțat de conceptul Vision iNext.
Luni, 24 Septembrie 2018 | Masini autonome

Colaborare Hyundai-Kia pentru dezvoltarea tehnologiei mașinilor autonome: “Trebuie să recuperăm decalajele de câțiva ani față de concurență”

Hyundai și Kia au construit un centru de testare a mașinilor autonome ca să dezvolte această nouă tehnologie și pentru a recupera “întârzierile” față de ritmul celorlalți concurenți de pe piața auto.
Vineri, 14 Septembrie 2018 | Masini autonome | 4 comentarii

Volkswagen caută aliați pentru dezvoltarea mașinilor autonome: nemții vor un “standard tehnologic” la nivelul industriei

Grupul Volkswagen vrea să se alieze cu alți producători auto ca să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Nemții spun că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.
Marti, 28 August 2018 | Masini autonome | 2 comentarii

Jaguar Land Rover testează un nou tip de vehicule autonome: tehnologia “virtual eyes” studiază reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere

Grupul Jaguar Land Rover a început să testeze o nouă tehnologie pentru mașinile autonome. Sistemul “virtual eyes” analizează reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere. Studiile arată că 63% dintre pietoni sunt îngrijorați de cât de sigur va fi pentru ei să traverseze drumurile publice în viitor.
Marti, 28 August 2018 | Masini autonome

Toyota investește în Uber: 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea mașinilor autonome

Toyota va investi 500 de milioane de dolari în Uber astfel încât cele două companii să colaboreze în dezvoltarea tehnologiilor destinate mașinilor autonome.
Miercuri, 25 Iulie 2018 | Masini autonome

Ford a creat o divizie specială pentru dezvoltarea vehiculelor autonome: investiții de 4 miliarde de dolari în 5 ani

Ford a anunțat investiții de 4 miliarde de dolari până în 2023 pentru dezvoltarea mașinilor autonome și a creat o divizie specială în sens, numită Ford Autonomous Vehicles.
Luni, 09 Iulie 2018 | Masini autonome

După BMW, Mercedes: constructorul german a primit “undă verde” la teste cu mașini autonome în China

Daimler a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, fiind primul constructor european cu o astfel de licență în capitala Beijing, potrivit unui anunț al grupului german.
Marti, 12 Iunie 2018 | Masini autonome | 2 comentarii

Volkswagen Sedric Active: versiunea pentru sportivi a conceptului de shuttle electric și autonom va fi prezentată în iunie

Volkswagen va prezenta la târgul de tehnologie CEBIT din Germania versiunea Active a shuttle-ului electric și autonom Cedric, care este dedicată sportivilor profesioniști.
Joi, 07 Iunie 2018 | Masini autonome

Google vrea să-și aducă mașinile autonome în Europa: Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, posibili parteneri pentru divizia Waymo

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, vrea să-și extindă activitatea în afara Statelor Unite. Americanii caută parteneri în Europa astfel încât să ofere servicii de mobilitate cu mașini “care se conduc singure”.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 04 Iunie 2018 | Masini autonome | 2 comentarii

Jaguar Land Rover vrea mașini autonome cu abilități off-road: “Tehnologia va fi disponibilă după 2025”

Jaguar Land Rover susține că lucrează la o nouă tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să se descurce în off-road și indiferent de vremea de afară. Proiectul de aproape 5 milioane de dolari este așteptat să livreze primele rezultate undeva după anul 2025.
Miercuri, 23 Mai 2018 | Masini autonome | 6 comentarii

Primul constructor european care va testa mașini autonome în China: BMW va începe testele cu noul Seria 7 pe străzile din Shanghai

BMW a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, devenind primul constructor european ce beneficiază de acest tratament pe cea mai mare piață auto din lume. Primul model pe care nemții îl vor testa pe străzile din Shanghai este noul BMW Seria 7.
Joi, 19 Aprilie 2018 | Masini autonome | 4 comentarii

Tesla, acuzată că nu poate dezvolta tehnologia autonomă pentru care cere 3.000 de dolari: "Oamenii nu realizează dificultatea"

Mai mulți experți afirmă că Tesla nu poate dezvolta în prezent tehnologia autonomă pentru care clienții pot plăti deja 3.000 de dolari, întrucât refuză să folosească sistemul Lidar în favoarea radarelor și a camerelor video.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Masini autonome

Cercetătorii de la Toyota: “Clasificarea actuală a mașinilor autonome este confuză și nu arată progresul din acest domeniu”

Directorul institutului de cercetare de la Toyota consideră că sistemul actual de clasificare a mașinilor autonome este unul care produce confuzie și care nu prezintă progresele înregistrate de producători în acest domeniu.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Masini autonome

Americanii au dat startul testelor cu mașini autonome fără șoferi în California: companiile nu se înghesuie să obțină autorizația

Statul american California și-a dat acordul pentru începerea testelor cu mașini autonome fără șoferi. Însă, companii precum Uber sau Waymo nu au cerut până acum permisiunea autorităților să înceapă testele pe drumurile publice.
Luni, 02 Aprilie 2018 | Masini autonome | 1 comentariu

Încă o problemă pentru mașinile autonome: sistemul Autopilot de pe Tesla Model X era activat în timpul unui accident fatal

Tesla a confirmat că sistemul semiautonom Autopilot era activat în momentul producerii unui accident fatal în 23 martie, când șoferul unui Model X a încetat din viața după ce s-a izbit violent de zidul care separă sensurile de circulație de pe o autostradă din SUA.
Miercuri, 28 Martie 2018 | Masini autonome

Volvo rămâne un susținător al mașinilor autonome: "Tehnologia este cel mai promițător răspuns pentru reducerea accidentelor"

Volvo consideră că industria auto trebuie să meargă înainte cu precauție în domeniul mașinilor autonome și insistă că tehnologia reprezintă cel mai promițător răspuns pentru reducerea numărului de accidente.
Miercuri, 28 Martie 2018 | Masini autonome

Google și Jaguar vor să creeze o flotă de mașini autonome: 20.000 de unități I-Pace vor fi testate în SUA

Google, prin divizia sa Waymo, a semnat un parteneriat cu Jaguar Land Rover prin care va dezvolta o flotă de mașini autonome. Colaborarea presupune 20.000 de unități Jaguar I-Pace care vor fi echipate cu tehnologii autonome și care vor fi testate pe drumurile publice din Statele Unite.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru