Stiri Masini autonome

Vineri, 23 Martie 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure: tehnologia va fi pusă la încercare într-un oraș din Marea Britanie

Grupul Jaguar Land Rover a prezentat o tehnologie care permite mașinilor autonome să caute un loc de parcare și să parcheze singure. Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.
Miercuri, 21 Martie 2018 | Masini autonome

Analiză Deloitte: testele cu mașini autonome în Europa sunt mult mai sigure decât în SUA, datorită legislației mai stricte

Testele cu mașini autonome efectuate în Europa sunt mult mai sigure decât cele din Statele Unite, datorită legislației mai stricte de pe Bătrânul Continent, potrivit experților companiei de consultanță Deloitte.
Marti, 20 Martie 2018 | Masini autonome | 27 comentarii

Prima victimă făcută de o mașină autonomă: un Volvo XC90 de la Uber a acroșat fatal o femeie în SUA. Poliție: "Accidentul era greu de evitat"

O mașină autonomă de la Uber a lovit fatal o femeie care mergea pe bicicletă pe o stradă din orașul american Tempe (statul Arizona), potrivit unui anunț al Poliției, citat de agenția Reuters. Presa internațională vorbește despre prima victimă făcută de o astfel de mașină autonomă.
Luni, 05 Martie 2018 | Masini autonome | 1 comentariu

Toyota vrea să înființeze o companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome: TRI-AD va fi rezultatul unei investiții de 2.8 miliarde de dolari

Toyota și doi dintre furnizorii săi vor să investească aproximativ 2.8 miliarde de dolari într-o nouă companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome.
Vineri, 02 Martie 2018 | Masini autonome

Aston Martin vrea un “frate mai mare” pentru supraviețuire: britanicii caută investitori pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome

Aston Martin caută un “frate mai mare” care să ajute compania să investească în dezvoltarea tehnologiilor autonome, astfel încât să-și asigure supraviețuirea în industria auto, potrivit șefului Andy Palmer.
Joi, 01 Martie 2018 | Masini autonome

Decizie istorică în industria auto: California va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome fără șoferi

Statul american California este prima unitate administrativ-teritorială din lume care a anunțat că va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome, fără șoferi la volan ca măsură de siguranță. Decizia va intra în vigoare din data de 2 aprilie.
Vineri, 23 Februarie 2018 | Masini autonome

Uber și Toyota vor să colaboreze în dezvoltarea mașinilor autonome: “Am avut discuții foarte bune despre creșterea acestui parteneriat”

Uber și Toyota au în plan să facă echipă în vederea dezvoltării tehnologiilor necesare pentru mașinile autonome, potrivit Bloomberg.
Vineri, 19 Ianuarie 2018 | Masini autonome

Mercedes Clasa S cu sisteme autonome de nivel 3 vine în 2020: "Va costa la fel de mult ca alte opționale"

Mercedes va lansa în 2020 un pachet de sisteme autonome de nivel 3, iar Clasa S va fi primul model al mărcii care îl va utiliza. Prețul este încă incert, dar va fi la nivelul altor opționale disponibile pe Clasa S.
Vineri, 12 Ianuarie 2018 | Masini autonome | 4 comentarii

General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan: modelele Chevrolet Bolt modificate ar putea circula pe drumurile publice din 2019

General Motors are planuri pentru lansarea unor servicii de ride-sharing, precum Uber, folosind mașini autonome care nu au volan sau pedale. Americanii speră ca modelele lor Chevrolet Bolt modificate să primească aprobarea pentru a circula pe drumurile publice din 2019.
Joi, 11 Ianuarie 2018 | Masini autonome | 1 comentariu

Șeful Ford: “Marile orașe trebuie să fie reconstruite din temelii dacă vrem să fie pregătite pentru mașinile autonome”

Orașele mari din toată lumea trebuie să fie reconstruite din temelii sau să fie modificate semnificativ astfel încât să fie pregătite pentru apariția mașinilor autonome și conectate, potrivit lui Jim Hackett, CEO-ul Ford.
Marti, 09 Ianuarie 2018 | Masini autonome

Colaborare: Volkswagen, BMW și Nissan vor lucra cu Intel la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru mașinile autonome

Grupul Volkswagen, BMW și Nissan vor colabora cu divizia Mobileye de la Intel în vederea dezvoltării de noi tehnologii pentru mașinile autonome, după cum a declarat șeful Intel, Brian Krzanich.
Vineri, 15 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW va construi un centru de testare pentru mașini electrice și autonome: proiectul va fi dezvoltat în Cehia după 2020

BMW a anunțat că va investi circa 100 de milioane de euro pentru construcția unui centru unde va testa mașini electrice și autonome. Proiectul va fi dezvoltat în Cehia, undeva după anul 2020.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 14 Decembrie 2017 | Masini autonome

Renault a cumpărat 40% dintr-un grup de presă: francezii vor să ofere știri și informații în “mașinile conectate și autonome”

Renault a achiziționat o participație de 40% la grupul media Challenges Group din Franța, cu scopul să ofere în viitor știri și informații către clienți în mașinile lor “conectate și autonome”.
Miercuri, 13 Decembrie 2017 | Masini autonome | 1 comentariu

Experiment realist: două familii suedeze vor utiliza Volvo XC90 cu funcții autonome pe drumuri publice

Două familii din Suedia vor utiliza mașini Volvo XC90 echipate cu sisteme autonome pentru ca producătorul să monitorizeze comportamentul unor șoferi și pasageri obișnuiți.
Luni, 11 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW susține că șoferii “nu trebuie să fie trași pe dreapta” de mașinile autonome: “Este important să oferim clienților plăcerea de a conduce”

Modelele BMW vor continua să aibă volan, pedale și schimbător de viteze în viitor, chiar dacă vor deveni complet autonome, a anunțat șeful diviziei i a constructorului german.
Joi, 07 Decembrie 2017 | Masini autonome | 1 comentariu

Robo-taxi japonez: Nissan a prezentat un model Leaf complet autonom, care va fi testat din 2018

Nissan a prezentat un model Leaf complet autonom, robo-taxi-ul care urmează să fie testat pe străzile orașului japonez Yokohama începând din 2018.
Miercuri, 06 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW liniștește șoferii îngrijorați de mașinile autonome: "Vom lăsa întotdeauna clienții să decidă nivelul de autonomie pe care îl doresc"

BMW va lansa în 2021 primul său model capabil să se conducă singur, însă germanii dau asigurări că vor oferi șoferilor libertatea de a alege nivelul de autonomie pe care îl doresc în timpul călătoriilor.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Masini autonome | 1 comentariu

Primele detalii despre sistemele autonome dezvoltate de Apple: sistemele Lidar au detectat pietoni fără să utilizeze camere video

Mai mulți cercetători Apple au dezvoltat o aplicație software pentru mașini autonome care permite sistemelor Lidar să detecteze pietoni și cicliști fără să utilizeze camere video.
Luni, 20 Noiembrie 2017 | Masini autonome | 4 comentarii

Uber va cumpăra 24.000 de unități Volvo XC90: mașinile vor conduce singure clienții la destinație din 2019

Uber va utiliza 24.000 de unități Volvo XC90 pe care va implementa tehnologii autonome pentru ca acestea să conducă singure clienții la destinație. Programul va începe în Statele Unite în 2019.
Luni, 13 Noiembrie 2017 | Masini autonome | 2 comentarii

Robo-taxi: un start-up din Franța vrea să lanseze un vehicul fără șofer, cu capacitate de 6 persoane și un preț de 250.000 de euro

Firma franceză Navya Technologies vrea să lanseze pe piață un vehicul autonom care poate să transporte la destinație până la 6 persoane fără a avea nevoie de șofer. Prețul viitoarei mașini este estimat la 250.000 de euro.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru