Mașini electrice în Țara Lalelelor: olandezii vor să interzică vânzarea de mașini convenționale noi până în 2030

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 16.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul olandez a prezentat un plan prin care vrea să interzică vânzarea de mașini noi cu motoare diesel sau pe benzină până în 2030.

Numărul țărilor care vor să renunțe la mașinile convenționale în favoarea celor electrice crește de la o zi la alta. Ultimii pe listă sunt olandezii, care vor să reducă drastic emisiile de CO2 prin interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare convenționale până în 2030.

Până atunci, coaliția de la guvernare vrea să reducă emisiile de CO2 cu 49% comparativ cu nivelul din 1990. Interzicerea motoarelor diesel și pe benzină, spun olandezii, este o modalitate importantă să atingă acest obiectiv.

Olanda se alătură Franței, Chinei și Marii Britanii care au anunțat și ele că vor să interzică mașinile convenționale în următoarele două decenii.

Aproximativ 6.4% din mașinile de pe străzile Olandei sunt electrice, iar vânzările acestora au crescut cu 47% în 2016.

Via Carscoops

 

Comentarii (10)

  • Pana in 2030 cred ca vor fi interzise si electricele produse inainte de 2015.
    13 8
  • probabil una dn putinele tari care isi permite sa faca trecerea asa de rapid
    si asta pt ca nu prea au nevoie de masini
    14 2
  • si lalele? pai n-o sa le mai creasca lalele si or sa dea faliment.

    Absurd? da' de unde .....era un tampit (acum e unul dintre sustinatorii lui trump alt creier plat) care spunea ca CO2-ul in exces si incalzirea globala face bine la plante si copaci.

    deci, olandezii "ie" prosti.
    10 11
  • Edikkk
    sunt sigur 100% ca trendului de renuntare la masinile termice se vor adauga si tarile: Suedia, Finlanda, Danemarca, pe langa UK, Norvegia si Olanda.

    Ele vor fi primul val !

    Deja importurile in Romania de masini diesel SH cu provenienta Olanda se amplifica !
    7 1
  • Adrian C
    @Edikkk
    Corect ! Era de asteptat ca cele mai dezvoltate tari din lume sa interzica masinile diesel si benzina si sa sa treaca la electrice. Doar isi permit toto trecerea asta. Sunt curios Elvetia daca va anunta asa ceva pana la sfarsitul anului 2017....momentan au anuntat ca interzic turistilor sa faca poze in Bravuogn :))
    ps. M-as bucura sa vad masinile olandezilor pe soselele noastre....macar sunt mai bine intretinute ca cele nemtesti turate la maxim pe autobahn. In Olanda se gasesc cele mai bine intretinute masini SH.
    4 0
  • Adrian C
    @Edikkk
    Corect ! Era de asteptat ca cele mai dezvoltate tari din lume sa interzica masinile diesel si benzina si sa sa treaca la electrice. Doar isi permit toto trecerea asta. Sunt curios Elvetia daca va anunta asa ceva pana la sfarsitul anului 2017....momentan au anuntat ca interzic turistilor sa faca poze in Bravuogn :))
    ps. M-as bucura sa vad masinile olandezilor pe soselele noastre....macar sunt mai bine intretinute ca cele nemtesti turate la maxim pe autobahn. In Olanda se gasesc cele mai bine intretinute masini SH
    3 1
  • dragnea ftw
    degeaba cumpara masina intretinuta daca ii pune o mizerie de ulei si il schimba de pasti de parca ar merge numai pe autostrada.
    plus revizii la coltul blocului etc..
    2 2
  • inexorabil
    Mister vianu (apropo, ce-ar fi să catadicsești a renunța la nick-ul tău, că doar nu te ȋnființezi tălică pe același calapod cu Vianu, Perpessicius, Călinescu ș.a.), “tâmpitul” (n-aș fi pus ghilimele, dar cum altfel să reproduc termenul pe care l-ai folosit?) acela n-a afirmat niciodată că trebuie emis cât mai mult dioxid de carbon pentru a fi anihilat de către vegetație, ci taman…invers: se cuvine să plantăm cât mai mulți copaci (nu iarbă, nu “spațiu verde” !), dar na! pepinierele ne-ar omorȋ timp “prețios” și ne-ar prăpădi bani destinați altor “priorități”, deci de ce să ne batem capul?

    Spre edificare, poți să consulți arhiva AM, mai exact ceea ce am scris pe 08.08.2015:

    “Măi oameni buni, putem să bem petrol la halbă, dacă ne place; ideea simplă şi elocventă este că “uzinele de purificare a aerului”, recte pădurile, trebuie să fie tot mai abundente, pe fondul exploziei demografice pe plan mondial, ca să ne permitem în continuare motoare cu ardere internă, adică ceea ce îi este necesar în principal unei maşini pentru a fi acceptată ca maşină!”.

    Cât despre “trumpofobia” ta consecventă, cert este că, de bine, de rău, actualul președinte democratic ales al SUA (care a spulberat prompt imensa mistificare numită “ȋncălzirea globală”, recuzând-o drept “păcăleală globală și scumpă”) va rămâne ȋn istorie, pe când tu vei rămâne ȋn isterie (depinde cum pui accentul). Aaa, unde voi rămâne eu? Pe baricade, aici, ȋmpreună, ca să ne facem viața mai digerabilă unul altuia.

    PS: Când ȋți asumi rolul (și riscul adiacent) de zeflemitor “de efect”, recte apelezi la dezacorduri “controlate”, confirmi că, ȋntr-adevăr, olandezii “ie” proști, dar uiți că N-OR să le mai crească lalelele (articulat!), iar CO2-ul și ȋncălzirea globală FAC bine la plante și copaci (pe de altă parte, copacul nu este și el o plantă?). Hai să fii iubit (suficient cât să nu-mi ȋntorci oferta cu vreo demonstrație de ȋnaltă și copleșitoare sensibilitate).
    4 7
  • someone
    electrice - trump - acorduri - plante - botanica - fotosinteza? come on guys, santeti scriitori faini cand nu va legati unul de altul....sau va lipseste mada?
    referitor la articol, lalele sau nu, e un proces de apreciat, la fel cum au si terile nordice. m-as bucura daca pana atunci la noi s-ar interzice importul de euro 1-2 diesel. oare daca ne-am apuca si noi de crescut lalele s-ar mai inmuia conducatorii ?
    6 0
  • @inexorabil

    voi fi scurt, ca n-am timp....tampitul este un republican american ce acorda un interviu acum 3(?) ani in urma.

    trump n-a spulberat nimic, in afara de bunul simt si echilibrul ce caracteriza institutia prezidentiala americana

    @someone, thx io tocmai, cel putin in ultima vreme, hotarasem sa ma leg mai putin de inexorabil.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru