Maşinile clasice ale lui Ion Ţiriac vor defila pe străzile din București cu ocazia Zilei Naționale a Americii

de Bogdan Mirică
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Țiriac Collection va organiza o paradă a mașinilor americane cu ocazia Zilei Naționale a Statele Unite. Vor fi prezente modele clasice, care au scris istorie pentru nume mari ca Ford, Lincoln sau Chrysler.

Ziua de 4 iulie este întipărită în mentalul colectiv, chiar și în mentalul colectiv românesc, ca fiind Ziua Națională a Statelor Unite. Sărbătorită cu multe focuri de artificii dincolo de Ocean, Ziua Americii va fi sărbătorită diferit în România.

Pasionații mașinilor americane vor avea ocazia de a vedea ”în carne și oase” modele care au scris istorie pentru Ford, Lincoln, Chrysler, Chevrolet și alte branduri de pe Tărâmul Făgăduinței. Țiriac Collection, colecția privată de mașini a celebrului om de afaceri român, și-a propus să scoată pe stradă zece mașini americane, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Națională SUA.

Se vor alinia la start două modele Ford, un DeLuxe din 1939 și un Thunderbird cu an de fabricație 1957, un Chevrolet Corvette din 1958, un Dodge Charger din 1968, două modele Chrysler, Imperial din 1933 și Town & Country din 1949, un Lincoln Continental Cabriolet din 1948, un Packard Super Eight din 1936, un Cadillac Series 62 Convertible din anul 1950 și modelul Cord 812 Custom Beverly din anul 1937, proaspăt câștigător al Concursului de Eleganță Auto de la Sinaia, ediția 2015.

Cord 812 Custom Beverly, mașina din anul 1937 care a câștigat Concursul de Eleganță Sinaia 2015.

Esential 150 de exponate, auto și moto include în prezent Țiriac Collection.
10 mașini american vor defila pe străzile din București în weekend.
Parada mașinilor americane va lua startul în data de 4 iulie la ora 11 și va parcurge un traseu care începe chiar în fața showroom-ului Țiriac Collection, de pe Calea Bucureștilor nr.
289, din Otopeni. Mașinile se vor plimba pe Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff, Str. Ion Mincu, B-dul Aviatorilor, B-dul Mareșal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Șos. București-Ploiești, B-dul Dr. Liviu Librescu și, bineînțeles, Ambasada Statelor Unite ale Americii. Traseul se va finaliza tot la Țiriac Collection, unde mașinile vor rămâne expuse în exteriorul galeriei pentru a fi admirate de doritori.

Țiriac Collection găzduiește în prezent 150 de exponate, auto și moto, din care 46 poartă semnătura unor mărci americane populare precum Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Cord, Duesenberg, Ford, Stutz, Willys, Packard, Pierce Arrow, Pontiac, Lincoln sau Harley Davidson.

Comentarii (4)

  • kemnorc
    daca tot suntel *** lor de ce sa nu-i pupam si in c....r daca e cazul cu vreo ocazie asa....mai speciala (sunt convins ca jumtate din populatia SUA nici n-a auzit de Romania in schimb prostimea noastra ii vad ca reali mantuitori)
    6 6
  • da niste file rupte din dosarul "cocaina pt vip-uri" nu ne arata....sau macar niste sange de animal impuscat de el??
    6 4
  • pentru cei care nu au vazut colectia lui Tiriac...este o dasfatare automobilistica.
    Vreau sa va zic ca muzeul Ferarri este de zece ori mai putin interesant si spectaculos decat masinile si colectia lui Tiriac.
    5 1
  • inexorabil
    Mulţi văd, puţini pricep...Înclinaţia imperialistă a statului american (care, ce-i drept, şi pe mine mă scoate din pepeni) n-are nicio legătură cu formidabila cultură automobilistică a poporului american.

    De curând, am trecut pe la Heritage Auto din Pipera, unde am admirat nişte capodopere precum Chevrolet Corvette C3 Stingray (1969) şi Ford Mustang MACH 1 (1970). Evident, poţi să "agăţi" cu ele, dar nu pe alde piţi...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru