Masinile de lux se vand greu pe piata din Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.06.2009
Un oficial Porsche Romania a declarat astazi ca modelele Bentley si Lamborghini se vand tot mai greu pe piata interna din cauza crizei economice.

Criza economica in care Romania se afla de ceva timp nu ocoleste nici piata auto, toti constructorii inregistrand vanzari in scadere pe piata interna. In aceste conditii era normal ca si segmentul modelelor de lux sa piarda din clienti, preturile de sute de mii de euro fiind un moft nepermis chiar si pentru marii oameni de afaceri.

Mediafax a reusit sa stea de vorba cu Adrian Pascu, directorul marcilor Porsche Bentley si Lamborghini din cadrul Porsche Romania, cel mai important actor de pe acest segment de piata. Vanzarile merg prost pentru toate cele trei branduri, perioada de convingere a clientului fiind acum mult mai mare. Pascu a declarat ca in unele cazuri se poarta tratative chiar si din luna ianuarie.

Se pare ca dificultatile sunt accentuate si de companiile de asigurari, care nu doresc sa mai acopere modele de sute de mii de euro, de banci si de firmele de leasing, aflate in aceeasi situatie. Potentialii clienti de masini de lux sunt speriati de evolutia economiei locale si de deteriorarea mediului de afaceri, devenind astfel mai rezervati in achizitionarea unui model exotic.

In prezent, in tara noastra circula aproape 200 de exemplare Bentley, 25 de unitati Lamborghini si un numar insemnat de modele Porsche.

Noua versiune diesel a modelului Cayenne a devenit in scurt timp un best-seller in gama Porsche disponibila in Romania, la ora actuala fiind cel mai bine vandut model. Importatorul roman estimeaza ca la fiecare versiune Cayenne pe benzina, Porsche va vinde doua versiuni diesel.

via | Mediafax

Comentarii (4)

  • Ciudat
    Aseara Badea spunea ca Bentley Lamborghini si chiar Ferrari au vandut de 2 ori mai mult in primele 6 luni in 2009 decat in tot anu 2008
    4 2
  • Andrei
    Ferrari se vinde chiar mai bine decat orice alta marca exotica. Anul trecut au vandut mai mult decat se asteptau si deja s-a terminat portia alocata pe 2009 si 2010. Nu de alta dar orice masina care arde si este prezentata ca o stire nu face decat sa le faca publicitate. Forza Ferrari! Bravo voua si cat mai mult la vanzari :)
    5 2
  • Marius_New
    Vai de pacalicii de la Cosmote
    Fir-ar ea a dracu de reclama, de cartela cosmote, de spray...si de toate tampeniile alea pe care le afisati pe ecran. E o reclama abuziva.

    PS: Pentru dobitocii de la departamentul marketing Cosmote: mai tata, nu asa se posteaza o reclama moderna si demna de secolul 21, pe un site oarecare. Mai multi stresati lumea. Avand in vedere ce-mi apare mie in pagina, nu as cumpara de la voi in vecii vecilor amin. Fir-ar capul vostru al dracu de rumani tembeli ce sunteti.
    Si tot de la mine sa stiti, asta apropo de marketing....in Romania, cand vrei sa faci ceva, chiar si sa postezi o biata reclama pe un site auto........inceputul este demential de bun.....dar punerea in aplicare si bilantul sunt demential de cretine. Tipic romanesc. Asta e. :)))
    6 1
  • NeoGalaxy
    Marius_New
    Mi se pare ca au scos reclama :) Dar era o reclama super agasanta :))))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru