Mașinile electrice BMW vor fi doar modele din gama i cu design diferit față de modelul de bază

de Daniel Popescu
Luni, 18.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că toate mașinile electrice pe care le va dezvolta de acum înainte vor face parte din gama i sau vor fi versiuni cu design diferit ale unor modele de bază cu motoare termice.

Industria auto traversează o perioadă plină de transformări ca urmare a schimbărilor legislative menite să reducă poluarea. Dacă unii constructori mizează deja pe game de modele exclusiv electrificate, alți producători nu sunt încă pregătiți să renunțe la motoarele alimentate cu benzină sau motorină.

BMW a profitat de Salonul Auto de la Frankfurt pentru a detalia propria strategie pentru dezvoltarea mașinilor electrice. Astfel, de acum înainte, toate mașinile electrice noi dezvoltate vor face parte din gama i și vor avea un design distinctiv comparativ cu modelul de bază cu motoare termice din care se trage.

De exemplu, știm deja că SUV-ul BMW X3 va primi o versiune electrică în anul 2020, iar aceasta se va numi astfel BMW X3i. Prin aceasta nomenclatură, BMW va reuși să păstreze o legătură directă între noile modele electrice și modelele cu care acestea se înrudesc cel mai mult din punct de vedere al designului și al segmentului în care sunt poziționate.

BMW anunțase încă din luna martie că viitoarele sale modele vor fi dezvoltate pe două arhitecturi: una pentru modelele de dimensiuni mai mari cu tracțiune spate sau tracțiune integrală și una pentru celelalte modele cu tracțiune integrală sau tracțiune față.

Fiecare dintre cele două arhitecturi va suporta toate tipurile de propulsie, inclusiv hibridă și electrică.

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • someone
    seria 1 si 2 pe aceeasi plkatforma cu 760 IL ??? come on ..... la fel cum vw a zis ca vrea sa faca touaregul pe platforma MQB, care se foloseste si la polo si fabia . cred ca s-au pripit putin
    10 3
  • Această super platformă ar trebui să includă și motocicletele, în rest, șah mat VAG, care va trebui să inventeze o jumătate de platformă pentru toate mărcile sale.
    14 6
  • hahaha
    se pare ca treaba cu platformele comune nu e chiar asa de rea, iar in viitorul apropiat tot mai multi producatori vor adopta strategia, dar acum sa lasam specialistii sa vorbeasca, aveti legatura :))))
    7 1
  • chestie de inginerie extrema

    chiar daca noua nu ne convine (ca fapt divers pentru ca direct nu ne afecteaza nici cat negru sub unghie) asta inseamna ca inginerii aia chiar sunt meseriasi. Asta daca pastreaza spiritul BMW nu neaparat functie de motorizare cat mai ales de clasa
    7 1
  • deci cand se ieftinesc? ar trebui sa devina mult mai ieftine..
    4 0
  • inexorabil
    Din folclorul global & ancestral al corifeilor & zdrahonilor calității & moralității absolute, ireproșabile:

    “GM = ăia care au o mulțime de mărci și scot o mulțime de modele, dar, de fapt, oferă doar câteva mașini cu adevărat distincte una de alta”.
    3 0
  • Asa ceva (pana acum) doar la Dacia puteai vedea . . .
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru