Mașinile electrice din gama Volkswagen ID vor primi funcții autonome prin update-uri software

de Daniel Popescu
Luni, 16.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice dezvoltate de Volkswagen sub brandul ID vor primi update-uri software pentru funcții autonome precum adaptive cruise control sau navigație prin satelit.

Volkswagen va lansa primele sale modele electrice sub brandul ID în 2020, atunci când vor fi prezentate hatchback-ul Volkswagen ID și SUV-ul Volkswagen ID Crozz, iar acestea vor fi urmate în 2022 de o versiune de serie a conceptului Volkswagen ID Buzz.

După lansarea inițială, constructorul german intenționează să introducă o serie de funcții autonome prin update-uri software, pe măsură ce va dezvolta diverse sisteme de acest gen.

"Mașinile ID vor fi pregătite să ofere funcții autonome. Le pregătim pentru viitor și, întrucât mașinile electrice au energie tot timpul, putem oferi update-uri over-the-air. În prezent nu este atât de ușor să actualizezi sistemele unei mașini, întrucât dacă mașina este parcată nu ai energie", explică Jerome Kueppers, managerul de produs al ID Crozz.

Cel mai probabil, primele sisteme autonome vor apărea pe a doua generație a fiecărui model, însă îmbunatățirile vor putea fi adăugate și pe prima generație, iar Kueppers oferă și câteva exemple concrete în acest sens.

"Va veni o vreme când vei cumpăra un ID la mâna a doua și s-ar putea ca atunci să ai posibilitatea de a alege adaptive cruise control sau navigație prin satelit prin activarea software a funcțiilor.

Este un domeniu complet nou pentru noi", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • update de software? eh, fix pe felia lor.

    dar nu pot sa nu observ exemplul retard dat de domnu' Jerome: deci imi iau dupa anul 2020 o electrica SH care (la data aparitiei, adica 2020) e posibil sa n-aiba cruise control ori GPS.

    inteleg ca domnul Jerome e posibil, ca dupa 2020 sa-mi vanda doar sigla si eu sa bifez "optionalele"?
    5 2
  • Edikkk
    ha ha ha,... exact dle Vianu .. .ha ha ha.. .

    buna gluma, exact pe felia lu VW.


    Pacat ca 2022... cam foarte departe... cand deja exista deja modele pentru fiecare segment - Tesla, Chevrolet Bolt, Renault Zoe si Nissan Leaf - care arata TOATE FOARTE BINE - !!

    nu mai sunt masinutele alea ciudate si urate cu draci, sunt masini de la EXTREM DE FRUMOASE (Tesla) la FRUMOASE (Nissan new Leaf) sau macar simple (Renault Zoe) !

    VW vine cam la spartu targului...

    sa nu devina noua Nokia auto !
    3 2
  • sa asteptam si replica Toyota in domeniul electricelor ...pariez ca va iesi ceva deosebit, cel putin la nivelul noului Leaf
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru