Mașinile electrice se vor tripla în următorii doi ani: cifra globală va crește de la 3.7 milioane la 13 milioane de unități

de Petre Barac
Miercuri, 30.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul mașinilor electrice va crește de peste 3 ori în următorii doi ani, de la 3.7 milioane în 2017 la 13 milioane de unități până la sfârșitul lui 2020. Cel puțin așa arată ultimul raport al Agenției Internaționale a Energiei.

Toată lumea vorbește despre electrificare, mașini electrice, e-mobility, iar datele și estimările vin din diferite surse, unele de încredere, altele mai puțin credibile. Cert este că nimeni nu știe cu exactitate care va fi numărul acestor mașini electrice în următorii ani sau proporția lor în industria auto.

Acestea fiind zise, nu strică nimănui dacă aflăm încă o estimare în acest sens. De această dată, vorbim despre un raport al Agenției Internaționale a Energiei (IEA), o organizație europeană și independentă cu sediul la Paris ce reunește 30 de țări membre, printre care nu se află și România.

Raportul spune în felul următor: numărul mașinilor electrice va crește la nivel global de peste 3 ori în următorii 2 ani. Astfel, de la 3.7 milioane de unități în 2017, vom ajunge la un număr de 13 milioane de exemplare până la sfârșitul lui 2020.

Potrivit IEA, China va rămâne cea mai mare piață, iar mașinile electrice vor reprezenta circa un sfert din vânzările de aici până în 2030.

Anul trecut, mai mult de jumătate dintre mașinile electrice vândute la nivel global au mers în China, iar SUA s-a clasat pe locul al doilea.

Raportul mai spune că, până în 2030, vom avea nevoie de încă 10 “gigafabrici” (precum cea pe o care construiește Elon Musk pentru Tesla) care să producă baterii pentru mașinile electrice, în ton cu cererea în creștere la nivel global.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru