Masinile germane, cele mai poluante

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 22.08.2007
Un grup auto german loveste in propria industrie. VCD afirma, in urma unui studiu, ca modelele germane sunt cele mai poluante de pe piata.

Este oficial: masinile germane sunt cele mai poluante din lume. Concluzia este trasa de clubul german auto VCD, care se constituie intr-o alternativa ecologica a mult mai cunoscutului ADAC.

Ei bine, in urma unui studiu prin care a calculat emisiile poluante ale modelelor de pe piata germana, primele in topul celor mai curate masini au iesit...japonezele. Se pare ca modelele Honda, Toyota, Daihatsu si Mazda stralucesc la capitolul protejarea mediului, ocupand sapte din primele zece pozitii ale topului. Singurul model german care a reusit sa se intercaleze intre aceste este Polo BlueMotion, el alaturandu-se francezelor Citroen C1 1.0 si Peugeot 107.

Pe de alta parte, studiul arata ca modelele germane de lux si supersport produse de constructorii germani se claseaza in coada clasamentelor de acest tip. Topul a fost construit prin testarea emisiilor, a consumului si a zgomotului produs de 350 de modele, 71 dintre acestea reusind sa se incadreze in limita de emisii de 140 g CO2/km.

Va reamintim ca autoritatile europene au in vizor scaderea cu pana la 120 g CO2/km a emisiilor poluante pana in 2012.

Aceasta cifra se calculeaza prin efectuarea mediei tuturor modelelor apartinatoare unui constructor/grup auto mondial.

Comentarii (9)

  • fotbal
    in sfarsit
    Se vede ca masinile germane nu mai sunt ce erau ...la unele marci germane a ramas numai numele restul lasand de dorit ..japonezi conduc ..vad ca si Coreeni au progresat foarte mult
    0 0
  • Am constatat chestia asta demult k masinile germane nu mai sunt fiabile,in ziua de azi toate sunt la fel,indiferent de marca poate numai japonezii le fac mai rezistente,oricum noi stim doar sa comentamdar la ce drumuri de Africa avem e normal sa-ti cada masina
    0 0
  • consum
    or fi masinile japoneze mai putin poulante da si consuma carburant k dreaq
    0 0
  • ca pintyu
    daca vezi o masina de lux cu fum negru la demarare, e nemteasca 99%
    0 0
  • orice masina nu conteaza ca e nemteasca sau nu scoate fum negru la demaraj la apr toate masinile
    0 0
  • N-as baga mana in foc... Tdi-ul VW oricum papa si ulei, spre deosebire de alte diesel-uri.
    0 0
  • copperman
    C1 si 107
    Citroen C1 si Peugeot 107 sint aceeasi masina ca si Toyota Aygo! Toate se fac in aceeasi fabrica.
    0 0
  • MIHAI
    Fiabilitatea si emisiile sunt cam DOUA LUCRURI TOTAL DIFERITE!!!!
    0 0
  • oricum
    pot fii cele mai poluante , la cate masini circule intr`o zii in lumea asta nu mai ocnteaza ca e nemteasca sau japoneza :| ... si sa nu subapreciem faptul ca Germania are cele mai tari masini de serie din lume.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru