Maşinile, la fel de expuse problemelor ca şi telefoanele: sistemele multimedia Lexus au devenit inutilizabile după un update software

de Daniel Popescu
Joi, 09.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a anunţat că toate modelele produse după 2014 experimentează blocări ale sistemului multimedia după un banal update software.

Producătorii de smartphone-uri comit frecvent greşeli majore în cadrul update-urilor software pentru iPhone sau telefoanele cu sistem de operare Android care rezultă în diverse probleme de utilizare ale acestora, însă aceste simptome încep să apară tot mai frecvent şi în cazul constructorilor auto.

Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai sofisticată, iar accesul la internet în maşină se transformă într-un fapt banal, constructorii de maşini încep să comită erori similare cu cele ale producătorilor de dispozitive electronice.

Ultimul exemplu vine din partea celor de la Lexus, care au efectuat recent un update software la sistemul multimedia al modelelor produse în perioada 2014-2016. Din cauza unei erori, numeroşi proprietari Lexus au raportat că sistemul multimedia a devenit nefuncţional după update, întrucât se restartează în mod repetat şi nu mai permite controlul sistemului de climatizare sau al posturilor de radio.

Urmareste Automarket
"În unele cazuri, această problemă poate cauza sistemului multimedia să repornească în mod repetat şi să afecteze operarea sistemului de navigaţie, a funcţiilor audio şi de control a sistemului climatic şi a funcţiilor de tip hands-free pentru telefonul mobil", precizează Lexus într-un comunicat de presă.

Lexus a identificat problema, însă a anunţat că toţi proprietarii afectaţi sunt nevoiţi să facă o vizită la un dealer pentru o resetare generală a sistemului multimedia.

"Proprietarii de Lexus care experimentează aceste probleme ar trebui să-şi viziteze dealerul pentru o resetare complementară a sistemului şi o confirmare a sistemului.

Până atunci, proprietarii ar trebui să fie mai precauţi atunci când conduc", mai precizează Lexus.

Via Motor1

Comentarii (5)

  • probabil ca de vina sunt tot cei de la VW pentru ca au luat toti inginerii de software buni.
    20 4
  • Pana la urma cam toti constructorii cu au probleme si asta fiindca aceste sisteme nu sunt create de ei ci in colaborare cu altii specializati pe asa ceva. La fel de aiurea cum ai zice ca ABS-ul si ESP-ul a fost creat tot de constructori.
    9 5
  • Nu e doar atat. Din cauza acestui "update" acum navigatia masinii si sistemul audio pot fi hackuite foarte usor.

    Inca o treaba facuta cu cap !!!
    15 15
  • Ei, nu, sigur nu era vorba de Lexus... Sigur era vorba de un VW caruia a incercat cineva sa-i faca update cu soft de Lexus. N-are cum fi Lexus, pentru ca japonezii, se stie, folosesc tehnologie importata din spatiu cosmic, dintr-o constelatie secreta.
    21 5
  • Nu-i vina producatorul pentru acest caz. Cu siguranta Lexus are o vasta experienta in producerea unor automobile de calitate, superioare tehnic multor marci premium. Iar conform JD Power au o rata a fiabilitatii de TOP .
    14 17

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru