Maşinile preferate de europeni în ianuarie 2015: Golf, Polo şi Clio sunt în top

de Mircea Meșter
Miercuri, 18.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clasamentul vânzărilor auto din luna ianuarie ne arată o piaţă europeană dominată de Volkswagen, care pune două modele pe primele locuri în preferinţele publicului. Renault, Ford şi Opel încearcă să ţină pasul cu marca din Wolfsburg.

Modelele de segmente B şi C de la Volkswagen continuă să conducă topurile de vânzări din Europa. Conform clasamentului vânzărilor europene pe modele oferit astăzi de Jato Dynamics, cel mai vândut model din luna ianuarie pe pieţele europene a fost de departe compacta Volkswagen Golf, care a adunat 41.307 clienţi în cele 31 de zile ale primei luni. Deşi intră deja în al treilea an de carieră de piaţă, Golf a reuşit chiar să crească în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, plusul înregistrat de marca din Wolfsburg fiind de 5.4%.

Golf şi restul lumii

După Golf, cele mai căutate modele din Europa sunt patru subcompacte care se clasează foarte aproape una de cealaltă pe locurile 2-5 ale clasamentului. Astfel, Volkswagen Polo (23.512 clienţi), Renault Clio (22.238 de clienţi), Ford Fiesta (21.833 de clienţi) şi recent relansatul Opel Corsa (21.225 de clienţi) reuşesc să adune împreună aproape 90.000 de clienţi, confirmând astfel poziţionarea foarte bună a segmentului B în preferinţele publicului european.

Clasamentul este continuat de singurul crossover din Top 10, Nissan Qashqai (18.163 de clienţi, în urcare cu 42% faţă de ianuarie 2014), în timp ce pe locul al 7-lea vine Skoda Octavia, care încă profită de lansarea noii generaţii pentru a aduna cu 2.1% mai mulţi clienţi decât în prima lună a anului anterior.

Opel Corsa profită de noua generaţie şi este modelul din Top 10 cu cea mai mare creştere: +49.3%.

Între Peugeot 208 (locul al optulea, 16.047 clienţi) şi Toyota Yaris (locul 10, 15.298 de clienţi) se infiltrează şi singurul model premium din Top Ten-ul maşinilor preferate de europeni.

Este vorba de Audi A3, care a reuşit să adune 15.438 de unităţi vândute în ianuarie.

Dacă ne uităm în afara primelor 10 maşini din clasament, notăm creşterile serioase înregistrate de VW Passat şi VW Golf Sportsvan, care profită de generaţiile noi pentru a vinde cu 27.3%, respectiv cu 170% mai mult decât predecesorii lor. Cifre interesante au reuşit şi Renault Captur (+25.5%), Mini (+78%) şi Mercedes-Benz Clasa C (+71%).

IANUARIE 2015: Clasament vânzări (modele)
Poz. Model Unităţi vândute +/- faţă de ian.14
1 Volkswagen Golf 41.307 +5.4%
2 Volkswagen Polo 23.512 +3.3%
3 Renault Clio 22.238 +5.4%
4 Ford Fiesta 21.833 -2.6%
5 Opel Corsa 21.225 +49.3%
6 Nissan Qashqai 18.163 +42%
7 Skoda Octavia 17.294 +2.1%
8 Peugeot 208 16.047 -13.3%
9 Audi A3 15.438 -1.3%
10 Toyota Yaris 15.298 +13.7%

Comentarii (13)

  • Clientii modelelor din top 3 au lipsit de la testele cu indicele de satisfactie? Trebuie sa fie o greseala, Yaris nu are cum sa fie a sasea optiune in clasa mica.
    25 20
  • @dan_grc
    Indicele de satisfactie se bazeaza pe parerea posesorilor care au masina de vreo 2 ani. Intreaba-i pe cei ce si-au luat Golf in Ianuarie 2015 ce parere au despre investitie peste 2 ani. Dupa asta vii tu sa ne explici de ce nu e BMW in top. Daca vii cu povesti despre masini premium te bat aia cu Haudi care au un model in top.
    Vezi ca anul asta prin Mai - Iunie iese iar pe piata germana studiul cu satisfactia clientilor de acolo si cauta VW sa-mi zici si mie pe ce pozitie va fi.
    Daca vor fi in top 5, atunci sunt tari la ei in tara.
    9 27
  • Draga @mihai si multe alte nume, trebuie sa mai schimbi placa, pe bune !! De exemplu sa vorbesti de LS, taticul limuzinelor.
    15 14
  • @@dan_grc
    Obsesia asta nu-ti face bine, pai daca indicele de satisfactie se bazeaza pe detinatorii ce si-au luat masina acum 2 ani, cat de prost sa fie indicele la Golf 7 daca in ianuarie 2015 au existat peste 41.000 de clienti noi, aia chiar sunt rupti de lume si nu se intereseaza de nimic? Adica acest model se vinde in jumate de milion de exemplare in Europa intr-un an, Toyota nu viseaza sa vanda atat cu-n singur model nici in doi ani, nu stiu cum e cu satisfactia, dar cu siguranta nu are legatura cu vanzarile, nici cu alea de acum doi ani.
    21 8
  • Aia cu taticul limuzinelor n-am spus-o eu.Oricum,clar este peste seria 7,oftica-te.Chiar imi place sa va oftic asa.Sunt platit de Lexus sa va stresez,poate muriti mai repede,voi,posibilii cumparatori de carute,pardon,BMW-uri si o sa creasca vanzarile "taticilor". Asta-i strategie germana,merge " zeiss",asa zic baietii de la VAG.
    8 27
  • Cred ca trebuie sa fie vreo greseala sau manipulare pe undeva. Altfel nu se explica de ce europenii inca mai achizitioneaza la greu masini germane si frantuzesti cand tot romanul stie ca sunt niste carute supra evaluate si nefiabile.
    La fel si in plan mondial, sa fie VW pe locul 2 si aproape sa detroneze Toyota, sau 3 firme germane in topul vanzarilor la clasa premium. Spalati pe creier, frate. A, si in plus, perspective ca Volvo, Jaguar sa cresca in perioada urmatoare. Asa ceva...
    10 3
  • Inco o dovada ca vw sunt masini adevarate!!
    8 15
  • @Mihai , asa cu guvernantii nostrii au nevoie de cat mai multi fraieri care sa-i voteze la alegeri, asa si BMW are nevoie de cati mai multi fraieri care sa le cumpere produsele de unica folosinta :)))))

    Cine a zis faza ''cu taticul limuzinelor LS'' adevar a grait si ii stimez opinia.

    @edi80 , nu jignii ''calitatea germana'' frate, ca risti sa-ti iei flash-uri de la Golfuri in trafic, si evident sa suporti manelele care ies prin Bang & Olufsen la Bemveuri :)))))..... adevarul ca piesele lui Salam tot mai bine suna in BEMVE fata de Lexus .
    6 12
  • ps: Stiti ce masina detin eu ? Nu o sa va vina sa credeti . Bay mai ca o ''pisoarca'' de Dacie Nova, care cesa vezi , se tine mai bn pe roti decat un E3jnoua . Am dreptate Grecule ? :))))
    2 12
  • Iar îți răspunzi singur la comentarii? Ghionea, Marean Nedelcu, Mihai, ai revenit în forță, nu glumă.
    10 8
  • vw a fost si va ramane o masina senzationala , sunt convins ca multi dintre cei care denigreaza aceasta marca nici macar nu au mers cu una din masinile produse de vw.
    4 2
  • Definitia viitorului:

    - toata lumea vorbeste engleza, asculta MTV, se imbraca in blugi si adidasi, mananca la MC Donald's si bea coca cola, are cont pe facebook, se uita la PROTV, merge in vacante la Londra si Barcelona (unde vorbeste li se adreseaza localnicilor in engleza) si isi cumpara masini nemtesti, recte VW Golf.
    Abia astept!!!
    Si cand ma gandesc ca Lenin isi imagina ca poti uniformiza lumea cu forta... Ce fraier penibil...
    5 2
  • hazard
    "Renault, Ford şi Opel încearcă să ţină pasul cu marca din Wolfsburg" Eh, incercarea moarte n-are :)). Dar pe unde Mazda? :))) II intreb pe aia care stiu totul despre viitor, tehnologie si viatza in general.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru