Mașinile viitorului vor renunța la plasticul din interior. "Nimeni nu-și amenajează casa cu bucăți din plastic", spun designerii Ford

de Mircea Meșter
Joi, 21.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile autonome care își anunță intrarea pe piață în circa două decenii nu vor mai avea comenzi și habitacluri clasice, iar materialele se vor schimba și ele radical. "Va fi mult mai important cum arată mașina în interior decât la exterior", spun designerii Ford.

Odată cu dezvoltarea sistemelor de pilotaj complet autonom, când șoferii se vor transforma în pasageri și mașinile vor putea să ruleze singure între punctul de plecare și cel de destinație, interioarele auto așa cum le știm astăzi vor dispărea, urmând să fie înlocuite de unele mult mai confortabile și construite din materiale mai prietenoase. Conform designerilor Ford Europa intervievați de agenția de presă Just-Auto, interioarele vor reprezenta peste ani reflexii ale interiorului casei celui care deține mașina respectivă.

"Dacă ai o mașină care se poate conduce singură, pentru mulți nu va mai conta cum arată mașina respectivă la exterior. Poate că va fi mult mai important modul în care arată interiorul acelei mașini", spune Martin Smith, care împreună cu șeful de design global al celor de la Ford, Moray Callum, se ocupă de dezvoltarea unor soluții de design pentru viitor.

Interiorul lui BMW i8 este, spun designerii Ford, un prim pas spre modificarea radicală a habitaclului așa cum îl știm astăzi.

Opinia sa este susținută și de Chris Bird, care ocupă funcția de director executiv în cadrul biroului de design Ford Europa.

"Viziunea tradițională a cockpit-ului care îl încojoară pe șofer se va schimba. În acest moment se folosesc multe materiale din plastic în interior, însă nimeni nu și-ar decora casa cu bucăți din plastic. Tocmai din acest motiv le deschidem larg porțile designerilor tineri, care vin de pe băncile școlilor cu idei noi și fascinante", consideră oficialul mărcii.

Evident, aceste schimbări nu vor apărea în industria auto în viitorul foarte apropiat, ci peste circa două decenii, atunci când tehnologia și infrastructura vor permite dezvoltarea acestor mașini. "Modele precum Tesla sau BMW i8 aduc deja un aer nou în ceea ce privește designul interior, însă Ford analizează acum posibilități de personalizare care merg mult mai departe de atât", spune același Chris Bird.

via Just-Auto

Comentarii (3)

  • Nu înțeleg cum au ajuns la concluzia ca viitorii clienți de mașini ce se conduc singure nu sunt interesați și de exterior, dacă aduc în discuție Tesla și i8, dimpotrivă, aceste modele arată foarte bine și la exterior.
    17 3
  • Asta este o fumigena aruncata asa la bataie sa vada cei de la Ford reactiile din lumea auto mai ales ca ei folosesc plastice la greu in modelele lor. La masinile autonome se va folosi gips-cartonul si palul, poate si putina gresie pe jos...ca doar asa se amenajeaza casele, nu?
    12 0
  • Alex Radoi
    @MPT: Comentariul zilei, sunt pe jos de ras. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru