Măsuri pe piața mașinilor second-hand: clienții vor putea să ceară informații prin SMS despre numărul de kilometri, eventualele probleme tehnice sau daunele vehiculelor pe care doresc să le cumpere

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 29.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile vor să introducă un serviciu prin care, cu ajutorul unui SMS, cumpărătorii vor putea să afle date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale probleme tehnice sau daunele mașinilor second-hand pe care doresc să le cumpere.

Autoritatea de Supravegere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR) vor implementa un serviciu pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule second-hand, în contextul dezbaterilor cu privire la falsificarea sau ascunderea informațiilor reale despre starea tehnică a acestor mașini.

Potrivit Profit.ro, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii vor putea afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

Anul trecut, peste un milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România, marcând un record al tuturor timpurilor.

Un alt proiect de colaborare ASF-RAR presupune ca unui autovehicul, ale cărui sisteme de securitate rutieră sunt grav avariate în urma unui accident, să i se suspende inspecția tehnică periodică (ITP), urmând ca după efectuarea reparației să i se efectueze o verificare a conformității stării tehnice.

Via Profit.ro

 

Comentarii (5)

  • Probabil doar pentru autovehiculele second-hand tranzactionate intern, adica achizitionate de noi in Romania si vandute intre cetateni romani. Nu e foarte clar in articol. Ar fi bine sa avem acces rapid si la istoricul din afara.
    6 0
  • Deci daca merg pe strada si iau seria de sasiu de la parbriz, pot sa aflu date despre masina printr-un simplu SMS. Suna interesant. Vreunu' cu inginerie sociala, ceva?
    3 0
  • da, este periculos, istoricul masinii poate da credibilitate intr-o poveste.
    2 0
  • Singura baza de date in care pot aparea km in Romania este dupa efectuarea RAR-ului. Asa ca masinile neinmatriculate pot avea cati km vor
    3 0
  • Poate daca ar exista o conventie intre autoritatile de tip RAR de la nivelul UE, prin care sa isi faciliteze accesul la bazele de date, ar fi foarte bine. Ar mai combate frauda. macar sa stii pe ce dai banii. daca arunci o privire pe Autovit, observi ca masinile de acolo sunt mai ieftine si cu km mai putini decat in Germania sau tarile de pe unde sunt aduse. Estimez ca 90 % au m dati inapoi sau au fost reparate dupa daune afara.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru