Măsuri radicale în Camerun: şofatul e interzis pe timpul nopţii

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.06.2011
Guvernul camerunez le interzice maşinilor să circule pe timpul nopţii. Motivul: în această perioadă a zilei au loc foarte multe accidente.

Autorităţile din Camerun au luat o măsură fără precedent în istorie, iscând foarte multe discuţii în rândurile şoferilor şi ale unor afacerişti locali. Începând din această săptămână, nicio maşină nu are voie să circule pe străzile din Camerun pe timpul nopţii.

Măsura este impusă între orele 21 şi 5 dimineaţa, scopul acesteia fiind scăderea substanţială a accidentelor. Conform Ministerului Transporturilor din Camerun, doar 5% din traficul ţării are loc pe timp de noapte. Dar, în acelaşi timp, o treime din totalul accidentelor de pe şoselele ţării se întâmplă în această perioadă. 

Camerun este una dintre ţările cu cele mai proaste şosele din Africa, doar 20% dintre şoselele acestei ţări fiind asfaltate. În primele cinci luni ale acestui an, în accidentele rutiere petrecute în Camerun şi-au pierdut viaţa 1200 de persoane, alte 5000 fiind grav rănite.

Evident, măsura guvernamentală a stârnit nemulţumire în rândul şoferilor, însă cei mai supăraţi sunt patronii restaurantelor, barurilor şi cluburilor.

Aceştia susţin că lipsa maşinilor pe timpul nopţii le va distruge afecerile.

via | Transmissia

Comentarii (4)

  • prudentul
    cum?
    "...să circule pe timpul nopţii. Motivul: în această perioadă a zilei au loc foarte multe accidente."

    Deci, noaptea e o perioadă a zilei?
    5 19
  • prudentul
    zi calendaristica iti spune ceva?? eu cred ca are vreo 24 de ore, daca nu ma insel...sau tu sti altceva ce noi nu stim???
    14 1
  • @prudentul
    O zi are 23 ore, 56 minute si 4,1 secunde (aprox 24 ore). Deci da, noaptea este o perioada a unei zi.
    12 0
  • @automarket
    trebuie sa faceti ceva cu greselile de ortografie din articole. angajati pe cineva care sa va citeasca articolele inainte ca acestea sa fie publicate, pt ca posibil ca persoana care a scris articolul sa il reciteasca de 2-3 ori si tot sa nu isi dea seama de greseli, e in firea omului.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru