Mazda a infirmat zvonurile privind o fuziune cu Toyota: “Vrem să rămânem o companie independentă”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Vineri, 26.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul executiv de la Mazda America de Nord a dezmințit speculațiile potrivit cărora Mazda și Toyota ar urma să fuzioneze. Masahiro Moro susține că Mazda vrea să rămână o companie independentă, care să construiască mașini în stilul său.

La începutul acestui an, Mazda și Toyota au anunțat că vor construi o fabrică în statul american Alabama, în urma unei investiții care se ridică la 1.6 miliarde de dolari.

În contextul acestui parteneriat, au apărut și zvonurile privind o posibilă fuziune între cei doi producători japonezi, numai că Mazda a pus capăt acestor speculații.

“Companiile noastre colaborează în domeniul vehiculelor electrice, dar, în ciuda acestui parteneriat tehnologic, Mazda intenționează să rămână o companie independentă. Suntem hotărâți să construim mașini în felul nostru”, a declarat Masahiro Moro, directorul executiv al Mazda America de Nord.

Colaborarea dintre Toyota și Mazda începuse în august 2017, când cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • Daca se va intampla ceva in acest sens, Toyota ar inghiti Mazda pe nemestecate.

    Greu de spus daca Mazda poate rezista independenta in urmatorii zece ani.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru