Mazda a pregătit un concept care ne arată urmașul lui RX-8

de Sebastian Toma
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo un concept care s-ar putea numi Skyactiv-R. Acesta prefigurează un model sport echipat cu motor rotativ, care ar putea deveni succesorul lui RX-8.

Mazda a publicat o imagine teaser a conceptului pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo. Vorbim despre o mașină sport cu două locuri, echipată cu un motor rotativ. Cei de la Mazda au confirmat faptul că propulsorul din echiparea acestui concept este de tip Wankel, ceea ce demonstrează că toate zvonurile care anunțau revenirea motoarelor rotative în portofoliul japonezilor aveau mai mult decât un sâmbure de adevăr. Varianta de serie a acestui model va debuta abia în 2017 dacă va primi aprobarea pentru porducție, dar vorbim despre o perspectivă optimistă pentru faniii acestui tip de motor.

Ultimul motor rotativ fabricat de Mazda a ieșit pe porțile fabricilor în anul 2012, sub capota modelului RX-8. La vremea respectivă, japonezii au anunțat că nu pregătesc niciun succesor al modelului sport echipat cu motorizare wankel. Între timp, diverși oficiali ai mărcii au confirmat existența unei echipe care lucrează la următoarea generație a motoarelor rotative.

Principala provocare a acestei echipe este să dezvolte motoare care să fie cel puțin la fel de performante ca unitățile convenționale, dar cu un consum de carburant la fel de redus și cu o fiabilitate comparabilă.

Urmareste Automarket
Mazda este singurul producător de automobile care a comercializat motoare rotative, iar japonezii văd acest tip de propulsor drept o parte importantă a ADN-ului mărcii.
Anul 2018 ar marca aniversarea a 40 de ani de la lansarea primei generații a lui RX-7, așa că debutul unui model sport cu motor rotativ în gama Mazda în 2017 sau 2018 ar putea fi răspunsul niponilor la acest eveniment. Până atunci, putem doar să așteptăm prezentarea conceptului al cărui nume se presupune a fi Skyactiv-R și declarațiile oficialilor Mazda.

Via EVO | Autocar 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru