Mazda confirmă îmbunatățirile pentru MX-5: 184 CP pentru motorul pe benzină de 2.0 litri și 5 noi sisteme de siguranță

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda MX-5 a primit un update pentru motorul pe benzină de 2.0 litri, care generează acum 184 CP în loc de 160 CP. Roadsterul este echipat și cu 5 noi sisteme de siguranță.

Mazda a confirmat miercuri informațiile apărute în urmă cu o lună în presa internațională cu privire la o serie de îmbunătățiri pregătite pentru cele două motoare pe benzină Skyactiv-G de 2.0 litri și 1.5 litri disponibile pe MX-5, ca parte a planurilor de aliniere la noile teste WLTP.

Astfel, unitatea de propulsie de 2.0 litri generează 184 de cai putere, cu 24 de cai putere mai mult decât până acum, în timp ce cuplul maxim a crescut ușor de la 200 Nm la 205 Nm, iar numărul maxim de rotații a crescut de asemenea de la 6.800 rpm la 7.500 rpm.

Japonezii nu au menționat noua valoare pentru accelerația de la 0 la 100 km/h, însă presa internațională afirma anterior că aceasta va fi de 6.5 secunde în loc de 7.6 secunde. Unitatea de 1.5 litri rămâne la 132 de cai putere, însă a primit o ușoară creștere a cuplului, fără ca valoarea exactă să fie comunicată.

Pe lângă noutățile pentru sistemele de propulsie, Mazda MX-5 beneficiază acum de încă 5 sisteme de siguranță integrate în cadrul pachetului i-Activesense: Advanced Smart City Brake Support detectează vehicule și pietoni, Smart City Brake Support (Reverse) detectează vehicule și obstacole care vin din spate, Driver Attention Alert emite avertizări pentru șoferi, Traffic Sign Recognition System recunoaște semnele de circulație, iar Rear View Camera simplifică manevrele de marșarier.

Din punct de vedere al designului, MX-5 a primit o culoare mai închisă pentru jantele de aliaj de 16 inch și 17 inch, dar și o nuanță de maro pentru plafon.

Via Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru