Mazda face un recall de 65.000 unităţi din cauza păianjenilor

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.03.2011
O specie de păianjen atrasă de mirosul benzinei este cauza unui recall de 65.000 de unităţi Mazda6 în America Centrală şi de Nord.

Mazda a anunţat că va face un recall pe piaţa din Statele Unite ale Americii pentru 52.000 unităţi Mazda6 şi încă 13.000 de unităţi ale aceluiaşi model vândute în Canada, Mexic şi Puerto Rico. Motivul din spatele recall-ului care afectează generaţiile 2009 şi 2010 ale lui Mazda6 este o specie comună de păianjen, care şi-ar putea face cuibul în rezervorul de vapori ataşat rezervorului de carburant al modelelor echipate cu motoare pe benzină.

Respectiva specie de păianjeni este atrasă de mirosul de benzină şi câteva exemplare şi-au făcut adăpostul în rezervoarele de vapori ale unor unităţi Mazda6. Jurnalistul nipon Mitsuhiro Kunisawa a explicat această problemă ca fiind cauzată de cele două ţevi de evacuare ale lui Mazda6, configuraţie destul de rară, care emană un miros suficient de puternic încăt să atragă respectivii păianjeni, dar nu suficient de puternic încât să îi ucidă. Tocmai de aceea, spune Kunisawa, această problemă nu apare pentru niciun alt model Mazda.

În cazul în care respectivii păianjeni şi-ar face cuibul în rezervorul de evaporare a vaporilor de carburant, presiunea negativă formată în rezervorul de carburant în timpul purjării vaporilor din rezervorul sus-menţionat ar putea duce la o fisură în furtunele de alimentare cu carburant.

Ulterior, fisura respectivă ar putea provoca o scurgere de carburant şi un potenţial pericol de incendiu. Nu există niciun accident sau incendiu cauzat de această problemă, dar cei de la Mazda vor face totuşi un recall pentru a elimina orice risc. Soluţia constă în montarea unui arc pe conducta respectivă pentru a preveni accesul păianjenilor.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Problema reala este ca ...
    Paianjenii sunt atrasi de fapt de barzaunul de la volan.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru