Mazda își ascute sabia pentru o nouă confruntare: prima imagine a noii generații CX-5

de Bogdan Mirică
Joi, 27.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va prezenta luna viitoare o nouă generație a modelului CX-5. Modelul va ajunge pe piața din Europa la începutul anului viitor.

Mazda CX-5 este unul dintre modelele care a contribuit masiv la creșterea de care s-a bucurat constructorul japonez în Europa. Chiar și în România a fost primit cu brațele deschise de către clienți, fiind în topul preferințelor din acest segment.

Cu toate acestea, SUV-ul este prezent pe piață încă din anul 2012 și, chiar dacă a rimit un facelift în 2014, ar nevoie de un aer complet nou pentru a face față avalanșei de concurenți noi. Prin urmare, Mazda începe deja să își facă temele și să pregătească schimbarea actualei generații.

Înlocuitorul actualului CX-5 va fi prezentat chiar de luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, Mazda oferind deja și un prim teaser al modelului. Imaginea trădează doar profilul, care nu se va îndepărta foarte mult de la formele actuale, însă va avea o linie a plafonului ușor mai coborâtă pentru a sugera agresivitatea.

Nici designul nu va fi o revoluție estetică, el urmând a fi doar ”rafinat și îmbunătățit cu cele mai noi linii de design Kodo”, după cum se arată în comunicatul oficial.

Informațiile referitoare la propulsie rămân încă un mister, deși nu se așteaptă propulsoare noi în afara celor pe benzină de 2.0 și 2.5 litri și a celui diesel de 2.2 litri.

Indiferent de ce soluții se aleg, cei de la Mazda vor oferi și viitorul CX-5 cu două tipuri de tracțiune: 4x2 și 4x4, dar și cu transmisie manuală sau automată cu șase rapoarte.

via carscoops

Comentarii (1)

  • silimarina
    Cel mai probabil va fi un CX-9 redus in dimensiuni, iar asta este ceva bun
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru