Mazda MX-5 facelift soseşte în România la toamnă

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 11.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunţat un facelift oficial pentru modelul roadster MX-5. Noul model soseşte şi în România în această toamnă la preţul de 19.390 euro.

Mazda a anunţat oficial că noul MX-5 facelift soseşte în Europa din această toamnă. Noua versiune îmbunătăţită a celui mai celebru roadster din lume este produsă la uzina Mazda din Hiroshima şi va fi disponibilă la vânzare în Europa spre finalul acestui an. Modificările estetice includ un spoiler faţă redesenat cu un aspect mai agresiv şi o nouă nuanţă de vopsea pentru caroserie. Aceasta este gri dolphin, culoare ce înlocuieşte vechea nuanţă gri metropolitan. 

În România modelul va beneficia de un pachet sport pentru versiunea de top, Revolution. Sport Pack include jante de aliaj de 17 inch, carcasă proeminentă pentru cadrane, inele cadrane vopsite în gri, contur ramă faruri de culoare neagră, carcase oglinzi exterioare negre, hard top retractabil vopsit negru şi bare de protecţie pentru tetiere vopsite în argintiu.

În ceea ce priveşte partea tehnică, inginerii Mazda spun că noul MX-5 facelift răspunde mai precis comenzilor celui de la volan. Acceleraţia şi nivelul acţionării pedalei de acceleraţie sunt controlate acum separat, iar acest lucru creşte senzaţia liniarităţii acceleraţiei şi oferă şoferului şi mai mult control atunci când accelerează de la o viteză redusă.

De asemenea, sistemul de servofrână a fost regândit pentru a optimiza răspunsul pedalei de frână. Noul sistem de control al acceleraţiei intervine după ce şoferul eliberează pedala de frână şi acţionează acceleraţia din nou. Luate împreună, aceste două noi elemente fac procesul de frânare mai controlabil, uşurează accelerarea după frânare şi permit şoferului să atingă viteza dorită mai uşor.

Mazda MX-5 facelift va fi disponibilă în România cu preţuri de la 19.390 euro ( TVA inclus)  începând cu toamna anului 2012.

via Mazda

Comentarii (1)

  • Vasilica
    Oau super pret!Chiar mic comparativ cu alte roadster-e si o masina interesanta.Partea proasta e ca trebuie sa fi dus cu capu sa mergi cu o decapotabila in romanica!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru