Mazda MX-5 primeşte o nouă generaţie în 4 septembrie

de Sebastian Toma
Joi, 03.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Mazda au anunţat data oficială de lansare a noii generaţii a lui MX-5. Roadster-ul va fi mai uşor cu aproximativ 100 de kilograme faţă de actuala generaţie.

Mazda a confirmat oficial lansarea noii generaţii a lui MX-5, programată pentru data de 4 septembrie 2014. Modelul va fi prezentat simultan la Salonul auto de la New York, precum şi la evenimente derulate în Japonia şi în Europa. Viitorul MX-5 va fi mai uşor cu cel puţin 100 de kilograme în comparaţie cu generaţia actuală şi va beneficia şi de motorizări mai puternice şi mai economice. În plus, rigiditatea caroseriei va creşte, iar centrul de greutate va fi mutat mai jos.

Mazda a prezentat o nouă ediţie aniversară a lui MX-5 şi platforma noii generaţii

La fel ca toate modelele noi de la Mazda, viitorul MX-5 va beneficia de un şasiu SkyActiv, pe care îl va împărţi cu viitorul Alfa Romeo Spider. Spre deosebire de celelalte şasiuri SkyActiv lansate până acum în producţie, acesta va avea o configuraţie cu tracţiune spate, dar va beneficia de toate avantajele tehnologice ale acestei soluţii. Motoarele şi transmisiile SkyActiv sunt şi ele incluse, după cum era de aşteptat, iar limbajul de design este aşteptat să fie în acelaşi registru cu ultimele modele lansate de constructorul japonez, respectiv CX-5, Mazda6 şi Mazda3.

Mazda MX-5 a stabilit un nou record pentru cea mai lungă paradă a constructorului japonez

Aceasta este o schiţă a interiorului conceptului MX-5 Superlight, care arăta o potenţială direcţie de design pentru următoarea generaţie a roadsterului.

Urmareste Automarket
Pe lista motorizărilor viitorului MX-5 se va afla motorul aspirat de 1.5 litri, SkyActiv-G, regăsit deja pe Mazda3.
El livrează 100 de cai şi 150 de Nm. Chiar dacă resursele nu sunt foarte generoase, agregatul promite să se revanşeze cu o eficienţă demnă de invidiat, preluând exemplul fratelui său compact, care reuşeşte să bată chiar şi motoare turbo de cilindree mai mică. Gama de propulsoare este aşteptată să includă şi unităţi mai puternice, cu toate că nu este clar dacă va fi prezentă şi o unitate supraalimentată în această gamă.

Mazda va lansa în 2018 un motor pe benzină cu principiul de funcţionare preluat de la diesel-uri

Via Mazda

Comentarii (4)

  • the real, true roadster...
    3 3
  • Imi place ca raman clasici din punct de vedere al tractiunii si cand vine vorba de bord. La urma urmelor e un roadster si un monitor de 5-8" cum se poarta in azi pare nelalocul lui. Sunt sigur ca va ramane cea mai vanduta decapotabila la nivel global (nu la nivel european insa)
    2 2
  • La draq pe campul cu maci. A venit fanii Moskwikz la ''datorie''. Dar nimic rau, fiindca ne mai amuzam de fiecare data cand incurca chiulasa cu carburatorul de pe insusi propria sa bijuterie cu ''M'' pe capota. Nu stiu ce sa zic de acest ''bord'' , cam clasic si nici display ca la Moskwicz-urile amatorilor nu au, dar totusi este doar un concept nu un produs finit. Sa infloriti !
    0 6
  • Sunt de accord cu @mafia-nedelcu. Ase se intampla cand incurca medicatia cu sticla de vodka.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru