Mazda: "Nu avem nevoie de fabrici în Europa"

de Sebastian Toma
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Mazda au declarat că nu vor construi o fabrică în Europa, în ciuda planurilor de expansiune pe Bătrânul Continent.

Intenţia noastră este să producem volume cât mai mari. Asta ne aduce economii la scară şi calitate prin repetabilitate

Jeff Guyton
CEO MAZDA Europe
Jeff Guyton, CEO-ul Mazda Europe, a declarat că nu intenţionează să deschidă o fabrică în Europa, titrează AutomotiveNews. Reprezentantul mărcii nipone a explicat că filozofia companiei vizează eficienţa prin producţia într-o uzină cât mai mare şi mai eficientă, nu prin producţia în mai multe situri. Strategia japonezilor este diferită de cea a rivalilor, care preferă să inaugureze fabrici în zonele în care vor să obţină o creştere a vânzărilor, în condiţiile în care respectivele pieţe prezentau un potenţial serios de creştere.

Mazda abordează o strategie agresivă de creştere, demarată odată cu lansarea lui CX-5 şi continuată cu noile Mazda6 şi Mazda3. În prima jumătate a anului curent, vânzările Mazda au crescut cu 5.4 procente în UE şi ţările EFTA. Totodată, cota de piaţă a atins un procent, o creştere importantă pentru constructorul japonez.

Vânzările Mazda în primele şase luni ale anului au atins 74.419 unităţi.

Urmareste Automarket
Pentru a justifica o fabrică în Europa, Mazda consideră că ar trebui să vândă cel puţin 200.000 de unităţi ale unui singur model. În cel mai bun an al Mazda pe piaţa europeană, constructorul a vândut 320.000 unităţi pentru întreaga sa gamă. Dacă vânzările Mazda se vor dubla, constructorul va lua în considerare deschiderea unei fabrici în Europa, deşi ipoteza este neverosimilă în contextul economic actual.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • antonny
    Bravo lor ......prin asta arata calitatea si ca isi permit sa scoata un produs la un pret rezonabil .....nu ca cei care alearga numai dupa profit excelent dar cu preturi de fabricatie ieftin .....iar cumparatorul cumpara la pret de fabricatie GERMANIA
    12 5
  • TC1900
    ideea cu fabrici in europa se refera la altceva, de ce sa le dam de munca la japonezi, cand avem atatia someri in europa.

    daca produsul se consuma aici , atunci trebuie fabricat, macar partial, tot aici

    japonia este o piata f protectionista unde putine produse straine patrund
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru