Mazda nu renunță la ideea unei sportive cu motor rotativ: japonezii lansează o versiune revizuită a lui RX Vision în cadrul Salonului Auto de la Tokyo

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Mazda au confirmat faptul că vom vedea o versiune revizuită a conceptului RX Vision în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Versiunea de serie ar urma să debuteze în 2020.

Mazda nu renunță la ideea unui model sport care să mizeze pe serviciile unui motor rotativ. În urmă cu câteva luni au apărut o serie de zvouri care spuneau că produsul ar urma să fie prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo din acest an.

Acum, oficialii Mazda confirmă faptul că în cadrul evenimentului din Tokyo vom vedea o versiune revizuită a lui RX Vision (foto), concept pe care l-am admirat pentru prima dată în 2015. De asemenea, oficialii Mazda spun că un viitor model de serie bazat pe noul concept nu va fi dezvoltat în colaborare cu alți producători auto, așa cum s-a întâmplat în cazul noii generații MX-5.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, zvonurile spun că vom vedea un motor rotativ de generație nouă care poartă denumirea "Skyactiv-R". Aceleași surse spun că unitatea va produce aproximativ 450 de cai putere.

Cât despre lansare pe piață, zvonurile spun că ar urma să aibă loc în 2020, an în care Mazda celebrează centenarul.

Comentarii (1)

  • Mă bucur că nu au abandonat motorul Wankel. Sper să văd o revoluție a acestuia. Bravo, Mazda!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru