Mazda publică prima imagine a unui nou concept sportiv, așteptat să fie înlocuitorul lui RX-7

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a dezvoltat un nou concept sportiv, pe care îl va dezvălui în octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo. Anticipat deja de o imagine teaser, conceptul ar putea folosi un motor rotativ, anticipând un urmaș al lui RX-7.

La numai câteva zile de la interviul în care președintele Mazda reafirma interesul companiei pentru motoarele rotative, o tehnologia care i-a consacrat pe japonezi și în trecut, producătorul nipon face un anunț care va aprinde spiritele. Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, programat la finalul lui octombrie, Mazda va dezvălui conceptul unui model sportiv, anticipat deja de un teaser publicat astăzi.

În comunicatul oficial, constructorul vorbește foarte puțin despre designul surprizei de la Tokyo: ”Designul acestui concept este modern, dar menține o linie clară și autentică, reușind să condenseze întreaga experiență Mazda în dezvoltarea modelelor sport”.

Mazda caută să evidențieze astfel și bucuria de a conduce, specifică brandului.

Mazda
comunicat oficial
Așadar, un concept cu influențe retro, cu o linie a plafonului care coboară brusc spre partea din spate și cu un set de stopuri diferite de ceea ce am văzut până acum.
Sub capota extrem de alungită s-ar putea ascunde chiar un motor rotativ, ceea ce ar face ca prototipul să anticipeze urmașul legendarului RX-7, un coupe care a lăsat urme în subconștientul pasionaților de mașini sportive.

Dacă mai luăm în calcul și citatul în care se precizează că ”Mazda caută să evidențieze astfel și bucuria de a conduce, specifică brandului”, clar ne putem gândi la un model dedicat în special puriștilor.

via Mazda

Comentarii (1)

  • Adrian24
    cum adica urmasul lui rx-7? pai rx-8 ce era, urmasul lui mazda 2?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru