Mazda va prezenta sistemul i-stop la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.12.2008
Oficialii Mazda au anuntat ca vor prezenta noul sistem start-stop dezvoltat independent de inginerii sai.

Producatorii de automobile se lupta sa micsoreze consumul de carburant si sa scada emisiile de CO2. Una dintre numeroasele tehnologii folosite in acest scop este sistemul start-stop, dezvoltat in paralel de catre o serie de producatori.

Mazda a dezvoltat independent un asemenea sistem, pe care l-a numit “i-stop”. Pachetul controleaza pozitia pistoanelor in perioada in care motorul este oprit si poate aduce motorul inapoi la turatia de relanti in numai 0.35 secunde. Economia de combustibil a vehiculelor echipate cu acest sistem va creste cu 10 procente. Cifra este valabila in baza testelor efectuate conform standardelor japoneze, care implica un test la viteza mica si un test la viteza mare.

In cadrul Expozitiei de Tehnologii Ecologice de la Tokyo, motorul echipat cu sistemul “i-stop” va fi prezentat alaturi de modelele Mazda RX-8 Hydrogen RE si Mazda Premacy Hydrogen RE. Publicul prezent va avea posibilitatea de a fi plimbat cu modelul RX-8 Hydrogen RE.

Via | ZerCustoms

 

Taguri: Mazda, Premacy, RX-8, i-stop

Comentarii (2)

  • barbos
    Made in Japan
    da frate.. primul loc in lume in materie de masini JAPAN
    0 0
  • Super.
    O intrebare, poate stie cineva raspunsul: de cand o sa intre acest sistem in productie si o sa fie disponibil cu toate motorizarile? M-ar interesa in special in combinatie cu motorul de 2.2 diesel de anul viitor (citit tot din stirile Automarket.)
    Merci mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru