Mazda6 a ajuns la borna cu numărul trei milioane, după 12 ani de producție

de Bogdan Mirică
Marti, 23.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda6 sărbătorește trei milioane de unități produse, după 12 ani și 9 luni de activitate. În tot acest timp, s-au succedat trei generații ale modelului de clasă medie.

Mazda6 bifează un moment istoric la sfârșit de an, reușind să ajungă la borna cu numărul trei milioane. Constructorul japonez a anunțat că începutul lunii noiembrie a adus un record de producție pentru sedanul de clasă medie.

Pentru a atinge un număr de 3.000.000 de exemplare, Mazda6 a avut nevoie de 12 ani și 9 luni. Mai exact, în februarie 2002, prima generație Mazda6 intra pe linia de producție a uzinei Hofu numărul 2, din Yamaguchi, Japonia. Performanța este cu atât mai importantă cu cât este a doua cea mai scurtă perioadă în care un model Mazda ajunge la o producție de trei milioane de unități, după Mazda3.

Prima generație a modelului japonez, produsă între anii 2002 și 2008 a fost creată după filosofia de la acea vreme, botezată „zoom-zoom”: ca și astăzi, ea era dedicată plăcerii de a conduce. Rețeta a fost una de succes, având în vedere că mașina a atras 1.945.850 de clienți la nivel mondial.

Esential 1.945.850 de unități ale primei generații Mazda6 au fost produse.
335.773 de exemplare ale actualei generații s-au vândut.
Cea de a doua generație a debutat pentru prima dată în 2007, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.
A rămas pe piață până în 2012 și a reușit să adune 718.882 de clienți.

Cea de-a treia generație, cea actuală, și-a făcut apariția în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Moscova, în vara lui 2012. A fost primit bine de către public, grație noii filosofii de design Kodo și a tehnologiilor SkyActiv care îmbunătățesc performanțele și garantează un consum extrem de redus. Până în prezent, în aproape 18 luni de comercializare, modelul a adunat deja jumătate din comenzile generației anterioare, adică 335.773 de unități.

Totalul celor trei generații, până la finele lunii octombrie, face ca Mazda6 să totalizeze cu exactitate 3.000.505 unități.

Comentarii (3)

  • Ati mai spus-o deja: http://www.automarket.ro/stiri/mazda6-a-atins-un-nou-hotar-de-productie-trei-milioane-de-unitati-produse-59272.html
    P.S.: Craciun fericit!
    7 3
  • @lorinczi - pot s-o repete zilnic, mie stirea asta imi place! :) Nu ma supar daca vad poza asta zilnic! :)
    11 3
  • Nu doar faptul ca e frumoasa, dar si din punct tehnic este superioara in anumite aspecte fata de concurenta
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru