Mazda6 - primele imagini şi informaţii ale noii generaţii

de Bogdan Mirică
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda6 a fost dezvăluită astăzi complet de constructorul japonez. Modelul adoptă stilul de design Kodo şi promite eficienţa tehnologiilor SkyActiv.

După mai multe teasere video care au încercat să întreţină suspansul creat în jurul viitorului Mazda6, constructorul japonez a decis să publice o piimă imagine a sedanului de clasă medie.

Modelul adoptă filosofia de design Kobo, inaugurată de conceptul Takeri, şi propune fanilor mărcii o grilă complet revizuită, mult mai proeminentă, bosaje mai largi şi blocuri optice noi, responsabile şi ele pentru o nouă tendinţă. Deşi a fost cuminţit, modelul de serie se aseamănă încă mult cu prototipul Takeri.

Japonezii au fost destul de zgârciţi cu detaliile, însă au ţinut să precizeze că noul Mazda6 este al doilea model dezvoltat după tehnologia SkyActiv, alăturându-se deja cunoscutului CX-5. Modelul de segment D va beneficia de pe urma platformei modulare uşoare şi va exploata resursele unor motorizări diesel şi benzină dezvoltate tot după principiul SkyActiv.

Mazda6 va marca şi o premieră pentru gama japonezilor, devenind primul model echipat cu tehnologia i-Eloop, un sistem de frânare regenerativă.

Tehnologia face parte din programul Mazda Building Block, destinat dezvoltării de tehnologii ecologice, menite să reducă emisiile şi consumul gamei înainte de introducerea vehiculelor electrice.

Noul Mazda6 va debuta în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Moscova, programat între 29 august şi 9 septembrie. Europenii vor putea vedea maşina abia la Salonul Auto de la Paris, la sfârşitul lui septembrie.

Comentarii (22)

  • Pinguinul_nuclear
    Arasa super bine.Chiar imi plac ornamentele de design.Mazda a fost si
    va ramane mereu o masina foarte buna.
    43 12
  • In principiu arata excelenta de la spate,si din partea frontala ,din lateral nu imi dau seama cum ar arata,dar astept viitoarele imagini si informatii referitoare la acest model,pana atunci nu am decat sa o laud putin pentru ca Mazda chiar merita toate laudele posibile.Eu insist ca este totusi o marca fiabila,toate topurile de fiabilitate Mazda stau foarte sus,poate nu mai stau la fel de sus ca in alte vremuri,dar reuseste sa fie o marca ,din informatiile mele foarte fiabila pe termen lung.Din punctul asta este o investitie,insa o marca care sufera la capitolul imagine in Romania,unde marcile japoneze nu primesc atata atentie pe cat merita.
    25 13
  • alo domnu' mirica bogdan vedeti ca si Moscova este in europa!!! puteti sa recititi un articol dupa ce-l scrieti si inainte sa-l publicati .
    17 4
  • xenomorph
    Frumoasa,Mazda a facut treaba buna.Totusi,in segmentul asta prefer noul Mondeo,este exact pe gustul meu.
    10 12
  • Formidabila !!!!!!........Se vede cei aproape 100 ani de realizari si tehnologia inspirata de traditie .....
    Mazda ZOM ZOM
    20 8
  • Cea mai frumoasa masina din clasa medie......de departe! Mazda e cel mai activ constructor japonez la ora actuala, mult peste Toyota, Honda sau Nissan.
    26 9
  • impresionant :)

    la fel de impresionanta ca si mutarea Moscovei din europa .... parerea mea este sa fiti atenti sa nu va ia vreo masina neagra ;)
    12 3
  • AllanHeron
    pe naiba arata bine! nu este decat un Opel Insignia pana la urma!
    3 32
  • @unckle............lasa-ne cu mercedesul tau,si fa pasi pentru ca aici nu-i de tine,aici e de oameni seriosi .
    6 29
  • frumusetea internetului este ca "oriunde este de mine"

    ..

    frumusetea realitatii este ca eu dimineata ma sui intr-un mercedes, tu nu ;)
    14 10
  • frumusetea e ca io umblu cu tehnologia fiabilitatii.
    dimineata la pranz si seara am o baterie 777 in buzunara rpe care am scrijelit toyota by lexus.
    se uita cu invidia lumea in tramvai!
    10 13
  • Nu stiu cine esti,dar imi place cum gandesti.Mai bine fa-mi un serviciu si nu ma mai copia,ca nu-i frumos ....da?
    3 17
  • Calingura
    Astept cu emotie poze complete, cu interiorul si mai ales detalii despre motoare.
    La anul poate poate reusesc sa schimb mai aduc un membru in parcare.
    5 3
  • Napoleon
    O fi Moscova in Europa dar europenii au obiceiul sa se duca la Moscova doar cu armata.
    13 0
  • "Din punctul asta este o investitie,insa o marca care sufera la capitolul imagine in Romania,unde marcile japoneze nu primesc atata atentie pe cat merita."

    Ba eu cred ca primesc atentie destula. Insa la noi in tara intervine ceva numit Pret de Achizitie , unde marcile japoneze nu mai stau atat de bine. Plus ca daca este fiabila si personalul de service este de Ca..T nu ai facut nimic.
    Imi place Mazda enorm dar degeaba daca nu mi-o pot permite....
    ,iar masina asta arata Super(nici cu veche/actuala generatie nu mi-ar fi rusine)
    8 0
  • bine spus napoleoane :)

    @mafia - de ce nu incerci tu sa ignori tot ce scriu eu?
    3 0
  • Daca au ajuns sa compare COYOTA cu BMW si MERC este clar paranoia este in floare....Prieteni buni am fost in vacanta in Japonia si credetima jmecherimea de acolo umbla in S-CLASS BMW.De ce nu umbla cu Lex? sau cu corolla?
    7 3
  • @lord de unde sti tu ca personalul din service este cum spui tu ????? Daca ne uitam pe paginile importatorilor si reprezetantelor din Romania ,Mazda e singurul producator care iti spune pe fiecare revizie cat te costa de la un an pana la 7 ani ,
    6 2
  • Tipic Mazda 6: eleganta, poate cel putin la fel de fiabila ca pana acum si cu o imagine slaba in Romania. Motiv pentru care va fi un chilipir la mana a doua, in general la fel ca orice japoneza.
    8 0
  • Pana si celebrul drifter Daigo Sait a inceput driftul pe un Merc....
    4 2
  • Erata.....Daigo Saito....
    2 2
  • @LauCalin
    Toate marcile se devalorizeaza repede fie ea nemteasca fie ea japoneza,toate sunt la fel.Iar la Honda nu prea gasesti preturi deloc ieftine la mana a doua.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru