McLaren 570S primește o ediție limitată inspirată de versiunea de circuit GT4: elemente noi de caroserie și doar 10 unități asamblate

de Cornel Șocariciu
Luni, 29.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a lansat un nou proiect special dezvoltat de divizia Special Operations. Botezată MSO X, ediția specială are la bază modelul 570S, dar preia o serie de elemente de caroserie de pe varianta de circuit 570S GT4.

Producătorii de supercaruri au învățat că publicul are nevoie de ediții speciale pentru ca interesul acordat să nu scadă. McLaren a înțeles acest lucru, iar divizia McLaren Special Operations (MSO) este cea care se ocupă de proiectele speciale și de edițiile limitate.

MSO X este numele celui mai recent proiect dezvoltat de divizia MSO. Bazat pe versiunea de stradă 570S, MSO X folosește elemente de caroserie preluate de pe varianta de circuit 570S GT4. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a opt luni, iar britanicii au produs doar 10 exemplare, toate acestea fiind comandate de dealerul McLaren Newport Beach, California.

Divizia MSO oferă pe versiunea specială o aripă spate supradimensionată, o priză de aer amplasată pe plafon, aripioare montate în spoilerul față, o evacuare Titanium Super Sport și guri de aerisire pe capotă. La final, britanicii au adăugat și anvelope Pirelli P Zero Corsa.

De asemenea, majoritatea elementelor de caroserie sunt fabricate din fibră de carbon.

Scaunele standard au fost înlocuite, iar britanicii oferă și un spațiu special unde îți poți pune casca.

"Scopul a fost să dezvoltăm o mașină excelentă pentru circuit, dar care să poată rula și pe drumurile publice", a declarat Pietro Frigerio, reprezentantul dealerului McLaren Newport Beach.

Britanicii nu au anunțat modificări în dreptul motorului, ceea ce înseamnă că unitatea V8 de 3.8 litri oferă în continuare 570 de cai și 600 Nm. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru