McLaren 650S părăsește scena auto. În locul său debutează un supercar la fel de ușor ca un Skoda Rapid

de Bogdan Mirică
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va lansa la Salonul Auto de la Geneva un înlocuitor al modelului 650S. Supercarul va fi construit pe o platformă din fibră de carbon și va cântări doar 1283 de kilograme.

McLaren se pregătește de o nouă pagină importantă în istoria sa destul de scurtă ca producător de supercaruri exotice. Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, englezi vor lansa un înlocuitor al actualului 650S.

Modelul este recunoscut după numele de cod P14 și va readuce în gama McLaren ușile cu deschidere verticală, fixate cu balamale la nivelul acoperișului.

Acest concept de acces în interior, similar cu cel folosit de legendarul McLaren F1, este posibil datorită noii structuri de tip monococă, dezvăluit astăzi. Acesta se va numi Monocage II și va folosi în loc de plafon o structură sub forma literei T, pe care vor fi fixate balamalele ușilor. Noua structură oferă o intrare în mașină ceva mai generoasă și praguri mai coborâte pentru a ușura accesul.

Prelucrare digitală Autocar

Grație folosirii fibrei de carbon, urmașul lui 650S va cântări numai 1283 de kilograme, adică cu 200 de kilograme mai puțin decât orice rival. McLaren vrea să sublinieze că modelul va fi mai ușor decât Ferrari 488 GTB.

Esential 1283 de kilograme ar urma să cântărească înlocuitorul lui McLaren 650S.
15 modele promite McLaren până în anul 2022.
200 de kilograme va fi diferența de masă dintre viitorul model McLaren și rivalii săi.
Potrivit oficialilor McLaren, noua arhitectură Monocage II oferă și un centru de greutate mai coborât, contribuind astfel la îmbunătățirea ținutei de drum pentru toate modelele care se vor naște în familia Super Series, adică cea de care aparține 650S.

Este pentru prima dată când McLaren oferă un urmaș unuia dintre modelele sale, prin urmare, înlocuitorul lui 650S trebuie să impresioneze. Și o va face, întrucât puterea totală a motorului V8 va depăși cei 650 de cai putere care au dat numele modelului actual. Împreună cu masa redusă, performanțele vor fi cu adevărat spectaculoase.

În ceea ce privește designul, Monocage II va fi îmbrăcat de o caroserie cu linii mult mai îndrăznețe chiar și decât cele ale hypercarului McLaren P1.

Cel puțin așa susținea Frank Stephenson, directorul de design McLaren. Noul aspect frontal va fi dominat de blocuri optice mici, echipate cu lumini full LED.

Înlocuitorul lui McLaren 650S va fi primul dintr-o serie de 15 modele McLaren promise până în anul 2022.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru