McLaren 720S Spider devine cel mai nou supercar cu plafon retractabil: 2.9 secunde pentru 0-100 km/h

de Mircea Meşter
Duminica, 09.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pasionații modelelor supersport cu plafon coborât pot suna de astăzi la McLaren pentru a rezerva unul dintre exemplarele 720S Spider produse de constructorul britanic, model care oferă performanțe fabuloase și 720 CP.

După ce anul trecut au prezentat oficial versiunea coupe a noului 720S, model care a scos la pensie anteriorul 650S, britanicii de la McLaren plusează astăzi cu varianta cu plafon retractabil a supercar-ului din gama Super Series, linia medie de modele situată între gama Sport Series (540C și 570S) și gama Ultimate Series (McLaren P1).

Noul McLaren 720S Spider oferă un hardtop retractabil construit pe o structură din fibră de carbon care se poate închide sau deschide complet în doar 11 secunde la viteze de până la 50 de km/h prin simpla apăsare a unui buton. Însă caracterul special al acestei versiuni este dat de polivalența acoperișului mașinii atunci când acesta nu este retras: șoferul poate să aleagă dacă vrea să ruleze cu plafon complet transparent sau cu plafon opac, element care oferă astfel trei mașini sport într-una singură.

Conform celor de la McLaren, plafonul și mecanismul său de retractare adaugă 49 de kilograme la masa proprie a lui 720S, atingând 1332 de kilograme (cu 53 mai puține decât Ferrari 488 Pista Spider, principalul său rival de pe piață).

Deși în mod normal versiunile roadster/spider ale supercarurilor sunt și puțin mai lente din această cauză decât variantele coupe din care provin, în cazul lui McLaren 720S Spider vorbim despre aceleași cifre la nivelul accelerației 0-100 km/h: 2.9 secunde. Accelerația 0-200 km/h are loc în 7.9 secunde, iar viteza maximă diferă în funcție de poziția plafonului: cu el montat, mașina atinge 341 km/h, iar cu el coborât ajunge la 325 km/h.

Evident, motorul lui 720S Spider rămâne același V8 twin-turbo de 4.0 litri care dezvoltă 720 CP și 770 Nm.

Comentarii (1)

  • mircea badea
    asta masina, nu mizerii gen x8...

    as vrea si o versiune electrica..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru