McLaren a dat în mintea copiilor: britanicii aduc la Goodwood un 720S în mărime naturală construit din piese Lego

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Festivalul Vitezei de la Goodwood este un eveniment important pentru McLaren. Pentru a atrage și mai mult public, oficialii britanici au pregătit un 720S în mărime naturală construit din piese Lego.

Pasionații de Lego și fanii industriei auto vor avea parte de o surpriză interesantă în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Producătorul McLaren a dat mâna cu Lego, iar rezultatul este un 720S dezvoltat la scară 1:1.

267.300 de elemente Lego au fost folosite pentru fabricarea modelului, iar șase oameni au avut nevoie de peste 2.000 de ore de lucru pentru a pune lucrurile cap la cap. Partea și mai interesantă abia acum vine: McLaren spune că modelul nu a fost asamblat complet, iar cei care vor veni pe domeniul Lordului March vor putea contribui la finalizarea proiectului.

Exemplarul 720S realizat din piese Lego cântărește 1.600 de kilograme, cu peste 300 de kilograme mai mult decât versiunea de serie. Cadrul metalic din oțel folosit pentru menținerea structurii este motivul pentru care jucăria în mărime naturală este atât de grea.

În caz că ați uitat, versiunea de stradă a lui McLaren 720S folosește un motor V8 biturbo de 4.0 litri care produce 720 CP și 770 Nm.

Resursele unității sunt puse în valoare de o cutie automată cu șapte trepe. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.9 secunde, în timp ce sprintul 0 - 200 km/h se desfășoară în 7.8 secunde. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 341 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru