McLaren a dat în mintea copiilor: britanicii au asamblat un exemplar Senna în mărime naturală din piese Lego

de Cornel Șocariciu
Marti, 26.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a produs din piese Lego un exemplar Senna în mărime naturală. 42 de specialiști au lucrat aproape 5.000 de ore pentru dezvoltarea și asamblarea celor 467.854 de piese Lego.

Parteneriatul dintre McLaren și Lego continuă cu un nou produs special: un exemplar Senna în mărime naturală fabricat din 467.854 de piese Lego.

42 de specialiști au fost angrenați în acest proiect, iar aceștia au avut nevoie de 4.935 de ore pentru dezvoltarea, selectarea și asamblarea pieselor Lego. Exemplarul Senna cântărește 1.700 de kilograme, cu aproximativ 500 de kilograme mai mult comparativ cu hypercar-ul asamblat în uzina McLaren.

Conform oficialilor constructorului britanic, fanii vor putea "explora" și interiorul acestui exemplar Senna. La nivelul habitaclului, McLaren spune că a fost inserat și butonul pentru pornirea motorului, însă acesta activează doar un sunet asemănător cu cel produs de propulsorul V8 biturbo de 4.0 litri.

Tot la interior, fanii vor putea testa sistemul de infotainment și vor putea aprinde sau stinge farurile lui Senna. Acesta nu este singurul proiect extrem derulat de McLaren și Lego. În 2017, cele două companii au pregătit un McLaren 720S în mărime naturală.

267.300 de elemente Lego au fost folosite pentru fabricarea lui 720S, iar șase oameni au avut nevoie de peste 2.000 de ore de lucru pentru a pune lucrurile cap la cap.

Hypercar-ul McLaren Senna a fost expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2018. Modelul va fi asamblat în 500 de unități. Britanicii vor produce și versiunea de circuit Senna GTR, aceasta urmând să fie asamblată în doar 75 de unități.

Comentarii (2)

  • oare cat de mare e cutia si cam cat de groasa e "carticica" cu instructiuni ?
    3 0
  • Titlul mi-a lăsat impresia de jignire la adresa lor ținând cont de rezultatele lor în F1 din ultimii ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru