McLaren a început dezvoltarea unui prototip 100% electric: “Mai este drum lung până să ajungem la o versiune de producție”

de Petre Barac
Joi, 21.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerii de la McLaren au confirmat începerea dezvoltării unui hypercar 100% electric, însă au recunoscut că varianta de producție este încă departe de a deveni realitate.

Ideea unui hypercar/supercar electric nu este o noutate pentru cei de la McLaren, constructorul britanic având în plan un asemenea proiect pe termen mediu spre lung.

Electrificarea este tendința generală în rândul producătorilor auto, însă pentru o companie precum McLaren problema constă în implementarea propulsiei electrice astfel încât performanțele și sportivitatea mașinilor sale să nu fie afectate.

McLaren a confirmat începerea dezvoltării unui hypercar 100% electric, însă varianta de producție este încă departe de a deveni realitate.

“Avem un prototip pur electric pe care vrem să îl dezvoltăm, dar este un drum lung de aici și până la produsul final. Cea mai mare problemă rămâne tehnologia bateriilor. Energia necesară unei performanțe înalte pe circuit este uriașă. De exemplu, după doar 30 de minute pe circuit ar trebui să încarci bateriile”, a explicat Dan Parry-Williams, directorul McLaren Engineering Design și omul sub îndrumarea căruia a fost creat McLaren P1.

Șeful inginerilor McLaren spune că se fac pași importanți în direcția dezvoltării bateriilor solide pentru mărirea autonomiei, însă un supercar va avea nevoie de o baterie cu densitate de putere sporită.

Până când vom vedea pe piață un McLaren 100% electric, strategia britanicilor este ca, până în 2022, jumătate din gamă să fie reprezentată de modele hibride.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Pai sa copieze de la Chinezi ca ei sunt cei mai avansati in domeniu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru