McLaren a prezentat un P1 GTR inspirat de monopostul lui Ayrton Senna din 1988: versiunea unicat primește modificări de design consistente

de Cornel Șocariciu
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia MSO a constructorului britanic McLaren a pregătit un exemplar P1 GTR cu totul și cu totul special. Modelul a primit modificări estetice inspirate de cele ale monopostului McLaren MP4/4 cu care Ayrton Senna câștiga în 1988 primul titlu de campion în Formula 1.

McLaren Special Operations (MSO), divizia McLaren care se ocupă cu personalizarea mașinilor de serie ale constructorului britanic, a dezvăluit o ediție specială într-un singur exemplar pentru McLaren P1 GTR.

Conform oficialilor producătorului britanic, clientul care a comandat această variantă a participat activ în programul de dezvoltare. Culorile folosite la exterior au fost inspirate de cele ale monopostului de Formula 1 McLaren MP4/4 cu care Ayrton Senna câștiga primul titlu de campion în 1988.

Pentru exterior, McLaren a folosit nuanțele Rocket Red și Anniversary White, iar întreg procesul de vopsire a durat peste 800 de ore. Tot la nivelul caroseriei, britanicii au aplicat numărul de concurs al lui Senna (numărul 12), motto-ul "Driven to perfection" și steagul Braziliei.

Caroseria acestui exemplar unicat a primit un splitter nou, prize de aer modificate, un difuzor restilizat și o aripă spate mult mai generaosă. Totodată, acest P1 GTR oferă și mici modificări la nivelul performanțelor sistemului de propulsie, însă oficialii McLaren nu vin cu detalii (varianta de bază dezvoltă 1.000 CP).

La interior, producătorul britanic a optat pentru un volan îmbrăcat în Alcantara, în timp ce scaunele oferite standard au fost înlocuite cu cele disponibile în prezent pe hypercar-ul Senna.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru