McLaren caută înlocuitor pentru Alonso: Sainz Jr, creditat cu mari șanse să concureze pentru britanici în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 19.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr. s-a evidențiat ca principalul favorit să-l înlocuiască pe Fernando Alonso la McLaren în cazul în care spaniolul va decide să părăsească echipa.

McLaren traversează o perioadă neagră în Formula 1 după ce nu a obținut niciun măcar un punct în primele 7 curse ale sezonului.

Echipa britanică se gândește deja la posibilitatea de a schimba furnizorul de motoare, ceea ce l-ar putea determina și pe Fernando Alonso să-și prelungească contractul. Pe de altă parte, rezilierea acordului cu Honda ar genera o lovitură pentru bugetul echipei britanice, mai ales că o parte însemnată a salariului lui Alonso este asigurată chiar de constructorul japonez.

Într-o astfel de situație și în cazul în care McLaren nu ar reuși să găsească un sponsor principal, echipa va fi cel mai probabil nevoită să renunțe la serviciile dublului campion mondial. Oficialii echipei iau în serios această problemă, motiv pentru care au decis deja să caute o alternativă.

Potrivit versiunii în limba italiană a publicației Motorsport, McLaren a găsit deja un potențial înlocuitor în persoana lui Carlos Sainz Jr. Chiar dacă face parte din programul celor de la Red Bull, Sainz Jr.

ar putea fi tentat să accepte o ofertă din partea McLaren, întrucât șansele de a fi promovat la Red Bull sunt destul de mici, în condițiile în care cuplul Max Verstappen - Daniel Ricciardo pare să fie unul solid.

Via Motorsport

Comentarii (29)

  • De la anul vom avea din nou Marele Premiu al Germaniei la Hockenheim si-n premiera dupa multi ani un Mare Premiu al Frantei la Le Castellet
    19 1
  • perfect-sa-l aduca pe kimi...scapa si Ferrari de un bagaj scump si ineficient
    6 30
  • O rocada Kimi-Fernando ar fi interesanta pentru sport.
    18 5
  • O echipa Vettel + Alonso ar fi si mai interesanta. Daca nu, are Ferrari de unde alege piloti tineri si talentati, la o adica. Oricum, la Baku, pe lunga linie dreapta, masina McLaren va fi cea mai lenta, anul trecut s-a atins 350km/h cu Rosberg.
    10 1
  • alonso inapoi la ferrari..in locul lui kimi..
    12 7
  • octav71
    Unde sa se intoarca Alonso! A plecat cu ceva cuvinte grele de la Ferrari, deci o impacare este putin probabila. Plus ca are un salariu mare, o varsta, iar Ferrari se construieste in jurul lui Vettel.
    7 10
  • Uitati un lucru important despre Alonso, stie sa dezvolte bine masina.
    10 3
  • Deci asta era, pleaca Honda sau McLaren renunta la Honda si de asta pleaca si protejatul Hondei, alonso Adica. 'No monei' ...
    1 8
  • sa vedem ce echipa doreste sa-i dezvolte Alonso masina. Nu cred ca Ferrari. Daca vrea Ferrari va trebui sa concureze cu masina lui Vettel ca italienii nu sunt atat de idioti sa schimbe directia in dezvoltarea masinii acum cand lupta pentru titlu.
    5 4
  • Daca kimi s-a putut intoarce la Ferrari dupa episodul 2009 se poate intoarce si Alonso. Dar e putin probabil, Vetel se va opune total. Ferrari se construieste in jurul unei echipe competente de tehnicieni. Pilotii sunt doar piloti. La cat a gresit Vettel nu pot spune ca e prea relevant, sunt convins ca Alonso va face mai bine.
    13 4
  • serban
    Speculăm, speculăm, ce o fi atât de greu de înțeles că Alonso nu are loc la Mercedes din cauza lui Hamilton, la Ferrari din cauza lui Vettel, iar altă echipă nu-i poate suporta nici pretențiile, nici salariul ? Red Bull ? Nici acolo, ăia au doi piloți prea buni ca să-i schimbe. Opinia mea este că tipul nu are decât două posibilități, McLaren cu sau fără Honda, ori Indy. Cu Honda salariul la fel, sau chiar mai mare, ca să știe omul pentru ce se sacrifică, fără Honda salariul mult diminuat. În Indy chiar nu am habar ce salarii se practică, dar bănuiesc că nu se apropie de cele din F1. Așa că, la capitolul perspectiva performanțelor, Alonso stă foarte, foarte rău.
    5 10
  • @serbanica
    Nu spune HOP pana nu sari parleazu', poate ca fetel nu castiga titlul si aduci PA isi ia catrafusele si o sterge ca nu cred ca mai vrea sa dea ochii cu Ricci.
    6 2
  • Pai daca nu poate veni Alonso doar pentru ca se opune Vettel, inseamna ca italienii nu vor sa renunte la Vettel pentru Alonso, adica stiu ei ceva ... au un motiv intemeiat sa faca asta.
    4 6
  • Se pot intampla multe pana la finalul sezonului si foarte multe pana incepe sezonul urmator dar despre Ricciardo pot spune ca nu a dorit sa ajunga la Ferrari din 2018. Inainte de MP Monaco cei de la Ferrari i-au facut o oferta, dupa finalului MP-ului Ricciardo a refuzat-o pentru ca... lumea ar spune ca s-a speriat de ce a vazut pe pista. Altii ar zice ca fiecare sezon este diferit si conteaza masina, eu spun ca nu a putut pleca de la Red Bull, pentru ca are un contract cat de cat smecher facut.
    Alonso nu poate ajunge la Ferrari nici daca piloteaza pe gratis pentru ca nu este dorit de Marchionne, care nu stia cum sa scape mai repede de el in 2014, ca dovada ca la finalui lui 2014... Alonso semna cu McLaren.

    Mai grav este ca fara banii celor de la Honda, McLaren va avea o gaura in buget destul de mare, si asta este prima problema pe care cei de la McLaren trebuie s-o rezolve. Nu de alta dar unitatile de propulsie Mercedes sunt cu peste 7 milioane de euro mai scumpe comparativ cu unitatile de propulsie Ferrari, si performantele sunt egale sau apropiate.
    6 4
  • Degetica zboara de la Ferari daca nu stie ce sa faca cu masina aia. In calificari nu prea stie, startul iar nu prea il ia, da, stie sa iasa pe 4. E bun. Sau cand il ajuta echipa sa treaca de un kimi cu semistrategie. Cam asta e. Vedem daca ajunge la final.
    10 5
  • mobius
    Daca Alonso nu pleca de la Ferrari, (nu era obligat), Vettel nu ar fi putut sa mearga acolo. Este foarte clar. Alonso a facut acest gest, a si spus-o, pentru binele echipei Ferrari. Din pacate Vettel nu a confirmat si nu confirma nici acum cu cea mai buna masina, deci nu vad de ce Alonso nu ar putea sa fie varianta buna pentru Ferrari in conditiile in care Kimi va pleca cu siguranta in 2018. Conditia ar fi sa-i lase sa concureze de pe pozitii de egalitate. La Mercedes lucrurile sunt ceva mai clare pentru ca expira contractele atat pentru Bottas cat si pentru Hamilton. Nu stiu daca Bottas va fi pastrat (eu l-as pastra), dar Hemilton, dupa parerea mea nu va mai fi tolerat, avand in vedere frustrarile pretentiile si nemultumirile pe care le-a manifestat. Red Bull, in conditiile in care Ricciardo pleaca la Ferrari, vor avea si ei un loc liber si nu cred ca nu-l vor dori pe Alonso. Situatia lui Alonso nu e chiar atat de sumbra pe cat o vad uni, ba chiar dimpotriva. Singura problema este ca el sa ia decizia cea mai buna.
    7 7
  • @monius
    Delirezi când spui ca Ferrari e cea mai buna masina, doar prin simplul fapt ca spui masina, la un monopost. Numai iau in calcul faptul ca probabil ai vrut sa spui ca este un monopost mai rapid decât un monopost Mercedes, sau nu stiu le ce te referi, chiar delirezi,
    2 8
  • @mobius
    Toata lumea se bate pe Alonso si el alege echipa din coada.Ce inteligent idol ti-ai mai ales!Din pacate pararile tale sunt proaste.
    4 8
  • lol...melcul de servici
    1 10
  • mobius
    alonso a plecat de la ferrari pentru ca urma sa se dueleze cu vettel FARA sa aibe statut privilegiat cum a avut ci massa si kimi

    s-a temut sa fie batut de acel vettel care l-a batut de 4 ori cu un rbr, s-a temut ca va fi batut pe aceeasi masina de data asta
    5 7
  • Daca lui Alonso i se va propune un loc la Ferrari sau Mercedes, sigur va fi de acord cu ce salariu i se va da - ocazie sa ajungi la echipele ascestea, la varsta lui, mai rar.
    7 5
  • daca zici tu Radule ca sigur atunci asa e ...
    4 6
  • Ma gandeam la inceputul sezonului ca poate Monisha Kaltenborn o sa fie condediata, se pare ca s-a intamplat. Cativa ani prea tarziu... dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Comic este ca proprietarii se gandesc foarte serios... la cat de buna a fost semnarea acelui contract cu Honda...
    3 3
  • Referitor la subiectul cu motorul Honda, nu-i inteleg pe cei de la Mclaren de ce nu creaza un motor propiu.
    6 1
  • dap, asta era solutia ... de la 0 un alt motor canceput de o firma care nu a mai facut vreodata asta ... pe principiul 'mai prost decat Honda nu se poate'
    3 4
  • @ GTS - Banuiesc ca totusi Kaltenborn n-a negociat de capul ei schimbarea motoristului .O asemenea discutie se poarta totusi si cu sefii lui Kaltenborn..
    2 2
  • @ZZZ: Fiecare banuieste ce poate, dar detaliile nu le stim. Stim doar ce transpira prin presa si de dinainte ca Sauber sa semneze cu Honda, cei de la Sauber dadeau de inteles ca nu-i o idee buna.
    2 0
  • serban
    @@serbanica
    Și Vettel unde să plece amorașule ? La Mercedes, cu Hamilton ? Câtă minte-ți trebuie să înțelegi că tipii nu vor fi niciodată în aceeași echipă și că nici măcar Mercedes nu și-ar permite un asemenea "război" ? Poate doar să facă schimb de echipe, dar nu-l văd niciodată pe Hamilton lăsând găina asta grasă !
    2 1
  • viva FERRARI
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru