McLaren da lovitura pe piata designerilor

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.08.2008
Frank Stephenson, designerul care a creat Mini, BMW X5, Fiat 500 si Bravo si Ferrari F430 se alatura celor de la McLaren.

Faptul ca McLaren si Mercedes si-au despartit drumurile nu inseamna ca partea britanica a renuntat la un proiect de vaza precum SLR, ci ca va naste un alt concept, propriu, cel putin la fel de bun ca modelul creat in colaborare cu producatorul din Stuttgart. Iar pentru a face fata noii provocari, McLaren avea nevoie de un designer trecut prin focurile birourilor de creatie ale marilor constructori europeni. Si l-a gasit: este vorba de Frank Stephenson, omul care a semnat generatiei moderne Mini.

Stephenson vine de la Fiat, acolo unde a fost unul dintre responsabilii de creatie a doua dintre modelele indelung aclamate pentru stilul acestora: noul 500 si Fiat Bravo. Inainte de a face parte din structura de creatie a Grupului Fiat, britanicul a lucrat la BMW, acolo unde - pe langa Mini - a dezvoltat BMW X5. Alte lucrari care il reprezinta pe Frank Stephenson sunt Ferrari F430 si Maserati MC12, doua modele ceva mai apropiate ca idee de ceea ce va trebui sa creeze in cadrul McLaren.

via | Worldcarfans

Taguri: McLaren

Comentarii (1)

  • 1001AUTO
    Bafta!
    Numai sa aiba grija sa nu pateasca precum regretatul Andrea Pininfarina -
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru