McLaren F1 va primi un succesor la Pebble Beach

de Sebastian Toma
Joi, 26.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iconicul supercar cu trei locuri, McLaren F1, urmează să fie înlocuit de un model de 800 CP care promite un timp 0-100 km/h de 2.5 secunde, graţie unui sistem tip KERS.

Esential 800 CP va dezvolta succesorul lui McLaren F1, anunţă o sursă din cadrul mărcii britanice.
McLaren pregăteşte un succesor al lui F1, numit McLaren P12. Modelul va fi expus iniţial la Pebble Beach, în cadrul unei audienţe selecte, urmând să fie programat şi un debut public la Salonul Auto de la Paris, anunţă englegii de la Carsuk. Potrivit unei surse din cadrul mărcii britanice, viitorul F1 va devolta 800 CP şi va fi echipat cu un sistem tip KERS, care va putea oferi 200 CP în plus la apăsarea unui buton, totalizând 1.000 CP, suficienţi pentru un sprint 0-100 km/h în 2.5 secunde.

Spre deosebire de iconicul McLaren F1, înlocuitorul său va avea doar două locuri, care vor fi aplasate în poziţie conveţională. La fel ca modelul pe care îl înlocuieşte, Proiectul P12 de la McLaren vafi cel mai rapid model de serie din lume la acceleraţia 0-100 km/h. Strămoşul său era cel mai rapid model din lume, cu o viteză maximă de 391 km/h, atinsă pe 31 martie 1998, record care a fost doborât doar de trei alte vehicule până în aprilie 2009.

Primul McLaren F1 avea numeroase materiale extrem de costisitoare în construcţie, de la fibră de carbon la titaniu, aur, magneziu şi kevlar.

McLaren F1 a fost primul model de serie care a folosit un şasiu monococă din fibră de carbon, idee care îi aparţine lui Gordon Murray. Iniţial, Murray vroia să-l echipeze pe F1 cu un motor de origine Honda, ca apoi să ia drept etalon ţinuta de drum a lui Honda NSX. În schimb, Murray a fost nevoit să opteze pentru un motor V12 de la BMW, unitate care a deţinut o vreme recordul pentru putere la categoria propulsoare aspirate.

Via Carsuk

Comentarii (5)

  • legendele ...raman legende...sunt curios la cine vor apela in materie de propulsie......si ca sa vezi...etalon tinta bmw si honda...corect.
    11 2
  • Va primi un succesor Pebble beach?Exact cum primise si Lexus,numai ca erau limitate.F interesant.
    2 4
  • @ian - etalon poate fi numit si un oarecare motor McLaren V8 de 3.8l cu 625cp si cele mai mici emisii pe litru din industrie.
    4 0
  • ian despre ce tot vorbesti ? la sfarsitul articolului scrie clar ca motorizarea vechiului McLaren F1 a fost un motor V12 de origine BMW
    Nu este vorba despre succesorul sau in acel paragraf
    4 0
  • @unckle si...celalalt...observator..acel...3,8 e etalon in alte scopuri care nu intra in aceasta discutie ...competitia,adica nu vehicule...de vanzare pt. publicul larg..@@ian frate,a fost o parafrazare a textului cand am spus,,etalon tinta bmw si honda,,era evident ca pt. modelul vechi....dar ma rog,poate n-am fost eu explicit....scuze.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru