McLaren MP4-12C Spider va avea un hardtop pliabil

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.05.2012
Versiunea decapotabilă a supercarului McLaren MP4-12C va fi echipată cu un hardtop retractabil realizat de Webasto, informează Autocar. Constructorul german a realizat şi hardtop-ul lui Ferrari 458 Spider.

McLaren MP4-12C Spider, versiunea decapotabilă a noului supercar britanic, va avea un plafon rigid escamotabil, anunţă Autocar. Plafonul va fi construit din trei elemente şi va fi ascuns în spatele scaunelor pasagerilor. Mai mult decât atât, sistemul este proiectat şi construit de nemţii de la Webasto, cei care au creat plafonul hardtop şi pentru Ferrari 458 Spider, rivalul principal al lui McLaren MP4-12C Spider. Pe lângă utilizarea unui plafon care le permite celor de la McLaren să păstreze forma lui MP4-12C atât în versiunea capotată, cât şi în versiunea decapotată, capacul transparent care acoperă motorul V8 twin-turbo este păstrat şi pentru versiunea decapotabilă.

Cel mai probabil, englezii de la McLaren vor realiza conversia de la coupe la cabriolet cu diferenţe minime de masă între cele două versiuni, fiind aşteptat un plafon hardtop din fibră de carbon sau dintr-un aliaj de aluminiu. În ceea ce priveşte motorizarea, modelul britanic păstrează motorul V8 twin-turbo folosit de fratele său coupe. Unitatea atinge 600 CP la 7.000 rpm şi furnizează cuplul maxim, de 600 Nm între 3.000 şi 7.000 rpm.

Primele estimări anunţă un timp 0-100 km/h identic cu cel al versiunii coupe, respectiv de 3.3 secunde, în timp ce viteza maximă va fi păstrată la acelaşi nivel – 330 km/h.

Versiunea coupe a lui McLaren MP4-12C are nevoie de numai 9.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 200 km/h. Englezii de la Autocar se aşteaptă la acelaşi nivel de performanţă din partea versiunii decapotabile, sau la performanţe foarte apropiate. Supercarul din Woking este croit special pentru lupta cu Ferrari 458 Italia, ambele modele având motorul amplasat central, elemente de caroserie din fibră de carbon şi chiar un raport apropiat al maselor între punţi.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru