McLaren nu exclude un hypercar electric: urmașul lui P1 ar putea renunța la motorul cu combustie internă

de Cornel Șocariciu
Sambata, 20.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren vrea ca urmașul lui P1 să fie 100% electric. Oare vor reușii britanicii să treacă peste problemele generate de utilizarea bateriilor?

Electrificarea a pus stăpânire și pe imaginația constructorilor de supercaruri, iar McLaren se gândește foarte serios la acest lucru. Conform informațiilor venite din Marea Britanie, firma din Woking continuă să evalueze avantajele sistemelor de propulsie electrice.

Britanicii au sugerat de ceva vreme că înlocuitorul lui P1 o să fie 100% electric, iar acum lucrurile se apropie de verdictul final. Implicarea McLaren în Formula E și strategia Track 22 prin care până în 2022 jumătate din gamă să fie reprezentată de modele hibride au dus la un numitor comun.

McLaren spune că un supercar/hypercar cu motor electric este mai simplu și poate fi așezat mai aproape de asfalt. Totuși, în aceste momente, o problemă majoră este reprezentată de pachetul de baterii.

Mark Vinnels, directorul executiv pentru programele de dezvoltare din cadrul McLaren, spune că producătorii de baterii lucrează la capacitate maximă pentru a îmbunătăți desitatea energetică a unei baterii, însă un supercar va avea nevoie de o baterie cu densistate de putere sporită.

"Primul termen promovează autonomia, iar al doilea promovează performanța.

Totodată, cu cât ai o baterie cu densitate de putere mai mare cu atât vei întâmpina mai multe probleme când vine vorba de răcirea ei", a completat Mark Vinnels.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • dragnea ftw
    honda ii impinge si mai mult spre electric. :)
    in fiecare an se anunta macar o tehnologie noua si muult mai buna pt baterii, sa inceapa cu astea "ascunse" parca.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru