McLaren nu vrea să facă un model mai ieftin decât 540C: "Pierdem din exclusivitate"

de Sebastian Toma
Vineri, 27.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea lui 540C în gama McLaren a ridicat întrebări cu privire la posibilitatea unui model mai ieftin. Englezii de la McLaren au clarificat rapid situația: nu va fi un model mai ieftin decât 540C.

McLaren nu își propune să lanseze un model mai ieftin decât 540C în viitorul apropiat. Constructorul din Woking a declarat într-un interviu pentru Autocar că nu dorește să dilueze exclusivitatea mărcii prin lansarea de mașini mai ieftine, în ciuda faptului că își doresc creșterea vânzărilor. Zvonurile sugerau posibilitatea lansării unui model care să-l rivalizeze pe Porsche Cayman, dar cei de la McLaren au decis să precizeze că nu vor aborda acest segment.

Cei de la McLaren pregătesc atât o variantă decapotabilă a lui 570S, cât și un al treilea model în ofertă bazat pe această caroserie. În cazul noului derivat, englezii vorbesc despre o caroserie GT, care să arate diferit și să ofere un alt comportament rutier. Provocarea majoră a inginerilor va fi adaptarea portierelor actuale la viitoarele tipuri de caroserii, pentru că motorizarea și trenul de rulare vor fi preluate de noile variante fără modificări majore.

Urmareste Automarket
Englezii de la McLaren sunt mândri de platforma lui 570S și se declară convinși că au creat un supercar care poate fi condus zi de zi, ceea ce atrage un tip diferit de client decât modelele P1 și 650S.
Potrivit celor de la Autocar, McLaren va lansa modelul GT bazat pe 570S în prima parte a anului 2016, pe când decapotabila este programată în 2017. Până la lansarea lui 570S Spider, McLaren pregătește și o variantă Spider a lui 675 LT.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Bvo lor. Dar un roadster ar fi mers....
    5 0
  • Au pierdut mult din exclusivitate atunci cand au luat decizia sa foloseasca "fata" lui P1 pentru toata gama de modele. Vanzarile oricum nu o sa le scada.
    5 0
  • Si cand vroiam sa imi iau un mclaren prin intermediul programului rabla + 10.000euro :)))
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru