McLaren P1 GTR este varianta dedicată circuitului a supercarului britanic

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 16.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a prezentat sub formă de concept versiunea hardcore a supercarului P1. Numită P1 GTR, aceasta este dedicată competiției pe circuit.

McLaren a prezentat publicului modelul P1 GTR, un concept pentru o viitoare versiune de competiție a supercarului P1. Britanicii au dezvelit conceptul în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach în California. Pentru a face din deja foarte puternicul supercar de stradă P1 o versiune de circuit, englezii au mărit puterea sistemului hibrid de propulsie la cifra rotundă de 1.000 CP (736 kW). Herghelia este pusă la dispoziție prin intermediul motorului V8 de 3.8 litri twin-turbo amplasat central plus motorul electric. 

Pe lângă puterea mărită, viitoarea versiune de circuit va avea o serie de modificări ale pachetului aerodinamic. Ecartamentul a fost crescut cu 80 mm, iar în partea frontală spoilerul a fost decupat pentru a fi mai eficient din punct de vedere aerodinamic. Inginerii au urmărit răcirea mai eficientă a radiatoarelor și promit că va fi cea mai bună mașină de circuit creată până acum de către McLaren.

Noul McLaren P1 GTR se alătură clasicului McLaren F1 GTR, lansat acum 20 de ani.

În spate o aripă dublă din fibră de carbon asigură o apăsare aerodinamică eficientă, dar funcționează și ca frână aerodinamică prin intemediul sistemului DRS (Drag Reduction System).

Chiar sub eleron se află sistemul de evacuare poziționat central și fabricat din aliaj de titan și inconel. 

Urmareste Automarket
McLaren P1 GTR folosește jante de aliaj de 19 inch în specificație de competiție cu prindere centrală cu un singur prezon. Există și un cric pneumatic montat direct pe mașină pentru a face intrările la boxe mai simple. 

Noul model de curse este dezvoltat de către McLaren Special Operations și va intra în producția de serie anul viitor după ce ultimul P1 de serie va fi asamblat. Versiunea GTR va disponibilă exclusiv pentru proprietarii de P1 și include un program special de instruire precum și acces la simulatorul de curse McLaren și invitații la curse auto dedicate proprietarilor McLaren.

McLaren nu a specificat câte exemplare P1 GTR va construi, dar a comunicat prețul: 1.98 milioane de lire sterline.

Via worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru