McLaren pregătește o serie de modele cu propulsie hibridă și tehnologii autonome: noile supercaruri vor apărea din 2019

de Petre Barac
Marti, 06.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat că 2019 va reprezenta debutul unei noi generații de supercaruri care vor fi echipate cu propulsie hibridă și tehnologii autonome.

Hibridizarea este cuvântul de ordine pentru McLaren, în perioada următoare, britanicii oferind confirmarea că viitoarele lor mașini nu vor mai fi oferite doar în varianta cu motoare cu ardere internă.

Astfel, începând cu 2019, modelele constructorului din Woking vor avea o variantă de propulsie hibridă, precum și tehnologii pentru rularea autonomă.

“Designul hibrid face parte din noua noastră platformă. Am preferat să începem de la zero decât să adaptăm această propulsie la șasiul existent,” a declarat Mike Flewitt, șeful McLaren.

Totuși, potrivit acestuia, există posibilitatea ca unele modele în ediție limitată să fie disponibile doar cu motoare clasice cu combustie internă, cum ar fi Senna sau BP23.

În ceea ce privește tehnologiile autonome, britanicii susțin că nu vor adopta absolut toate sistemele existente pe piață.

“Vom fi selectivi. Rularea autonomă nu este foarte atractivă pentru clienții noștri, dar trebuie să fim pregătiți pentru a respecta normele de siguranță, legislația și emisiile”, a subliniat CEO-ul McLaren.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru