McLaren prezintă o imagine teaser a succesorului lui F1

de Sebastian Toma
Joi, 06.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la McLaren au prezentat o imagine teaser a modelului care va fi succesorul celebrului F1. Primele informaţii sugerează un tren de propulsie hibrid care va oferi 1.000 CP.

Urmareste Automarket
McLaren a confirmat prezenţa la Salonul Auto de la Paris. Constructorul britanic de supercar-uri va aduce versiunea decapotabilă a lui MP4-12C alături de un nou exponat, care a fost prefigurat printr-o imagine teaser. Toate vocile din industrie anunţă succesorul lui McLaren F1, un model iconic cu trei locuri, care a fascinat pasionaţii auto prin configuraţia sa specială.
În 1998, McLaren F1 era cea mai rapidă maşină din lume, fiind capabilă să atingă 372 km/h cu limitatorul de turaţii activat, respectiv 391 km/h cu acesta dezactivat.

Pentru moment, nu există prea mult informaţii despre succesorul lui McLaren F1, dar unele voci susţin că acesta va avea un sistem de propulsie hibrid. Zvonurile sugerează un sistem de propulsie compus dintr-un motor cu ardere internă care dezvoltă 800 CP, asistat de unul sau două motoare electrice care îi conferă încă 200 CP. Cel mai probabil, acest supercar va păstra configuraţia cu trei locuri care l-a consacrat pe predecesorul său.

Englezii de la Autocar spuneau în 1994 că "McLaren F1 va fi amintit ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente din istoria automobilului, iar acesta ar putea fi cel mai rapid model de serie creat vreodată". Situaţia s-a schimbat mulţi ani mai târziu, odată cu apariţia lui Bugatti Veyron, dar asta nu a umbrit performanţele remarcabile ale lui F1, care a rămas în istorie datorită motorului său aspirat de 6.1 litri şi a soluţiilor tehnice care l-au înconjurat.

Via Jalopnik

Comentarii (1)

  • ..nu prea inteleg pt. ce mai era nevoie de un motor sau doua electrice...sunt convins ca puteau scoate fara probleme 1000CP doar dintr-un motor termic....stiu:tendintele dar in acest caz nu era......cazul....oricum....speram ca istoria sa se repete.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru