McLaren şi Honda ar putea colabora şi în segmentul automobilelor de serie

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren şi Honda vor reface un parteneriat istoric în Formula 1 începând cu sezonul 2015. Însă, de curând, au apărut zvonuri că cele două mărci ar putea colabora şi în domeniul automobilelor de serie.

McLaren şi Honda vor reface parteneriatul de succes din Formula 1 începând cu sezonul 2015. McLaren a mai folosit motoare Honda între 1988 şi 1992 , perioadă în care au obţinut patru titluri mondiale la piloţi şi tot atâtea titluri în campionatul constructorilor. 

"În anii '80 şi '90, McLaren Honda a câştigat 44 de curse şi opt titluri mondiale. În 1988 am creat cel mai de succes monopost din toate timpurile, MP4-4, care a câştigat 15 curse din 16 cu Ayrton Senna şi Alain Prost. McLaren şi Honda sunt pe punctul de a se îmbarca într-o nouă aventură împreună şi sunt încântat să le urez celor de la Honda bun revenit în sport", a spus atunci Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

Urmareste Automarket
Acum, ziariştii de la Autocar spun că această colaborare s-ar putea extinde şi în afara Marelui Circ.
În urma unei discuţii cu Martin Whitmarsh, acesta a recunoscut că McLaren şi Honda investighează şi posibilitatea de a colabora în segmentul autombilelor de serie. "În acest moment nu avem nici un alt partener în ceea ce priveşte automobilele de stradă, iar Honda ar fi partenerul perfect", a spus Whitmarsh în cadrul unui interviu acordat în timpul Marelui Premiu al Ungariei. "Însă, rezultatele acestei colaborări nu se vor vedea într-un model de serie în viitorul foarte apropiat."

McLaren 12C este actualul model oferit de firma britanică, iar supercar-ul P1 este foarte aproape de debutul vânzărilor. McLaren lucrează în acest moment la modelul P13, un rival pentru Porsche 911, dar Honda nu a avut nici o implicare în acest proiect. Rezultatele unei viitoare colaborări între McLaren şi Honda pentru modele de serie se vor vedea în parteneriate tehnice din care ambele mărci pot profita. În acest moment, modelul McLaren MP4-12C este folosit de Honda ca reper în dezvoltarea modelului Acura NSX pentru piaţa americană, mai spun ziariştii de la Autocar.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru