Melkus prezintă modelul RS2000 Black Edition

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 25.02.2012
Nu vă speriați dacă nu ați auzit de producătorul german Melkus. Produce mașini sport în serie mică și are un singur model în gamă: RS2000

Compania germană Melkus a fost fondată de pilotul Heinz Melkus. A început să construiască mașini sport în anii '50, dar și-a închis porțile în 1986. În 1990, afacerea a fost reînviată de fiul lui Heinz, Peter Melkus. Compania nu comercializează decât un singur model numit RS2000. Melkus lansează acum o ediție specială a acestui singur model din gama sa. Botezat RS2000 Black Edition, această nouă variantă se laudă cu o nuanță de negru specială obținută prin aplicarea a șase straturi de vopsea. Avem și elemente de carbon aplicate caroseriei, elemente ce lipsesc pe varianta normală a modelului RS2000.

La interior, tema Black este continuată prin numeroase elemente finisate în negru lucios. Tapițeria este manufacturată din piele Alcantara. Melkus a mai adăugat și un sistem de navigație.

Modificările pentru partea tehnică includ un nou sistem performant de frânare, în timp ce motorul de doi litri turbo de origine Volkswagen sau Opel a primit un mic upgrade de putere.

Dacă pe versiunea normală, motorul dezvoltă 300 CP, pentru Black Edition puterea a fost crescută la 325 CP. Interesant este că clientul poate alege dacă motorul să fie de origine Opel sau VW.

La capitolul performanțe, Melkus RS2000 Black Edition poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde iar viteza maximă este de 270 km/h. Partea mai puțin plăcută este prețul acestui automobil. Un exemplar Melkus RS2000 Black Edition costă 149.000 euro.

Via | carscoop

Comentarii (9)

  • :)
    Pentru un noname car,un pret foarte mare.

    Plus ca nici designul nu este cine stie ce.

    De banii aia iti iei un Nissan GT-R de il papa cu tot cu fulgi pe acest "Melkus".
    13 7
  • daniel
    cat??
    150.000 de euro pentru un lotus cu motor de OPEL?? nu-i de mirare ca exista din anii 50 si n-am auzit despre ea. bafta la vanzari :))
    10 4
  • Melkus
    Melkus are o istorie aparte, si o traditie pentru cei care cunosc marca. A fost singurul producator de masini supersport din blocul comunist (RDG, sau daca cunoasteti mai bine denumire de Germania de Est). "Nenea" Melkus, un pilot renumit pentru acea perioada si locatie, a avut ambitia ca si in tara lui se poate construi o masina sport adevarata, nu doar in Vest. Si din puteri proprii, a infiintat Melkus, folosind sasiuri de Wartburg, modificate de el si inginerii lui. Apoi, sincer, nici eu nu stiu fiindca aveam 3 ani cand s-a terminat acea perioada, dar cica in perioada comunista nu era asa usor sa ai o afacere proprie, si nu puteai sa faci rost chiar de orice iti trecea prin cap de prin alte tari (piese, componente si consumabile etc.). Drept urmare, doar existenta marcii este considerata o mare realizare, iar pe langa asta, un "banal Wartburg tunat" a reusit sa se ia in piept cu marii acelor timpuri: Porsche, Jaguar & Co.
    Sigur, este doar o reinviere, dar sa zici ca e noname, arate cat de putin cunosti in afara de VW, BMW, Mertzane si Ferrari
    13 3
  • :)
    @Leni

    Chiar nu m-am raportat la istoria marcii.Hai sa-ncep si eu sa povestesc despre istoria VW,BMW,Mercedes sau Ferrari.Sa ne batem in istorii.

    Ideea este simpla.Melkus asta nu are niciun nume pe piata mondiala de masini.Este un noname din punctul asta de vedere.Nu am auzit niciodata de ei,niciodata nu s-au promovat,deci nu au existat[trecand peste partea cu istoria,acum 150 de ani].Pe cand celelalte marci sunt prezente peste tot si sunt arhicunoscute.Nu pot spune acelasi lucru despre Melkus,deci este un noname.Simplu.
    4 8
  • poate este un noname daca te lasi condus de marketing si reclame, dar pentru pasionati este o jucarie extrem de rara, si care la multi le starneste amintiri din tinerete(ma refer aici la oameni de afaceri de 40+ ani). cu siguranta aceasta masina nu este pentru pustanii de bani gata de 18-20ani(am 25ani, si daca as dispune de astfel de sume, cu siguranta m-as orienta catre alte modele), dar pentru oameni care-si permit asemenea jucarii, si pentru care numele Melkus inseamna ceva. De fapt, in Germania am inteles ca se vand aprox 100buc/an, deci exista lume la care nu i se pare noname.
    9 2
  • :)
    @Leni

    Ma omule ti se pare ca am zis eu ca pentru pasionati nu este o jucarie extrem de rara?Am zis eu ca masina este pentru mine?Am zis eu ca cei care sunt pasionati[+40 de ani] din Germania nu isi vor cumpara modelul asta?Am zis eu ca nu exista lume careia sa i se pare faina masina si cu un prestigiu foarte tare?

    Nu am zis aceste lucruri.Tu tot incerci sa combati aici ceva ce am zis eu dar nu accepti nimic din ceea ce iti zic.Tot vii cu alte argumente pe care pur si simplu nu le-am negat ci pentru modul in care vreau eu sa fie pusa problema nu-si au rostul.

    Aceasta marca este noname pentru mine,pentru tine,pentru Romania si pentru alte 1000 de state ale lumii.Daca exista 100 de oameni in Germania carora le place modelul si-l cumpara,foarte bine,dar nu poti zice ca masina are cine stie ce nume referindu-ne la scara mondiala.Este o jigodie de rabla din Germania care a fost reinviata de un pasionat si atat.Mare minune. Si eu daca as avea bani si as avea chef as reinvia Trabant si as face supercaruri Trabant.Ai prins ideea.
    3 4
  • TVR.........nemtesc.........
    @Leni..........nam auzit de marca asta(in tot 25 de ani cat am si eu)insa tot ce pot sa zic este ca masina asta e o caruta prea scumpa si deloc frumoasa.......
    aha.........probabil vrei exclusivitate sau ceva ce nu au multi.......uite un raspuns......Marcos GT2(GTO) o racheta englezeasca(care se aseamana cu modelele de la TVR)cu un motor de peste 400 de cai si au si un pret muuuult mai mic si este si mai frumoasa decat nemtoaica asta.....
    4 2
  • eu i-am vazut si acum 3 ani la IAA in acelasi hangar cu cei de la ferrari/porsche/aston samd ... deci nu sunt chiar atat de "necunoscuti"
    4 1
  • p.s au la vanzare si un rs2000gts / 375hp
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru