Mercedes a confirmat un rival pentru BMW X6, bazat pe ML

de Bogdan Mirică
Marti, 08.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes vrea să profite de pe urma segmentului inaugurat de BMW X6. germanii au dat undă verde unui SUV coupe care se va bate cu BMW X6.

Atunci când a debutat pe piaţă, BMW X6 a fost criticat pentru designul său. Treptat, s-a dovedit că germanii nu au greşit cu nimic când au gândit un SUV coupe. Publicul a fost primul care a confirmat că ideea este fezabilă şi chiar optimă din punct de vedre financiar. X6 s-a vândut foarte bine şi a depăşit aşteptările iniţiale.

Succesul a născut însă şi invidie în rândul celolalţi constructori. Audi şi-a exprimat interesul de a crea un rival şi, mai nou, şi Mercedes. Surse de la Stuttgart, cu funcţie de conducere în cadrul Mercedes, au confirmat, sub protecţia anonimatului, că proiectul unui SUV coupe, botezat de presă MLC, a fost deja aprobat şi a primit undă verde pentru producţie.

Urmareste Automarket
După cum o sugerează şi numele, modelul va fi o variantă coupe a actualului ML, bazată pe aceeaşi platformă cu cea a SUV-ului actual.
Gama de motorizări va include propulsoare pe benzină, cu injecţie directă, cu şase sau opt cilindri, suficient de generoase. În Europa, ML Coupe va dispune şi de mai multe unităţi diesel, la mare căutare. Nu va lipsi nici versiunea AMG, pregătită de divizia de performanţă din Affalterbach.

Mercedes speră să dea lovitura cu acest nou model, având în vedere că pe piaţă există cerere. Germanii speră şi la un profit însemnat, având în vedere că toate costurile de inginerie vor fi reduse, fiind vorba despre un ML cu o caroserie diferită.

Comentarii (8)

  • pai confirmarea este de 6 luni din martie.
    8 1
  • Bun asa. Ori de cate ori vad un X6 pe strada sau in parcare, mi se pare o aparitie superba, plina de personalitate. Au mai incercat si altii si au dat gres lamentabil (honda, acura, taiota).
    Sper ca Mercedes s-o nimereasca din prima cum trebuie. In segmentul asta designul e crucial.
    6 9
  • nu stiu dc am impresia ca va fi ceva oribil in comparatie cu X6 ...aaa stiu dc, pt ca din constructorul care obisnuia sa faca cele mai frumoase masini, Benz a ajuns sa faca masini comerciale in genul celor de la VW sau chiar mai anoste, urmarind doar profitul si ambitia stupida de a-i intrece la vanzari pe cei de la BMW si Audi. Inainte exista o vorba : '' exista Mercedes si restul '', acum prin struto-camilele FADE ( GL si ML - cu un design f americanizat ) si prin modele ( potrivite mai degraba pt VW ) CLA si A class, B class cu motorizari de 1,5 DCI 109 CP dar la un pret de 25-30k, putem spune RIP BENZ ( sau cel putin vizavi de ce reprezenta Benz odata )
    3 5
  • @zarnesteanu
    La inceput nu imi placea deloc X6. Acum m-am mai obisnuit cu el dar tot nu imi place. Poate Mercedes o sa scoata ceva mai frumos....X6 mi se pare grotesc .
    Sa inceapa manutele rosii acum :)))
    16 4
  • cocalari fiti pe faza, va vine manusa...
    8 4
  • @Scorpionul, e doar chestie de gusturi. Mai ales la X6, ori e laie ori balaie :)
    5 2
  • O mare tampenie...
    5 5
  • Daaaa, maxima personalitate la un X6. Merge perfect, spre ex, cu minunata personalitate a unor somitati intelectuale precum Leo de la Strehaia sau Dan Bursuc. Ori cu cea a unor vagaboande din Dorobanti. Ce de personalitati!
    Zarnesteanu, the comedian.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru