Mercedes a dat startul producției pentru noua generație Clasa G: uzina austriacă din Graz se ocupă de acest model încă din 1979

de Petre Barac
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes-Benz Clasa G a intrat oficial în producție la fabrica din Graz, Austria. Uzina este responsabilă de construcția lui Clasa G de aproape 40 de ani, primul vehicul fiind livrat în 1979.

Noul Clasa G de la Mercedes a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit și va fi lansat în România în doar câteva săptămâni.

Până la acel moment, constructorul german a anunțat acum începerea producției de serie pentru noua generație Clasa G în cadrul uzinei din Graz, Austria. Fabrica se ocupă de construcția lui Clasa G de aproape 40 de ani, primul vehicul fiind livrat în 1979.

În ultimele 4 decenii, peste 300.000 de unități au fost produse. Clasa G a avut vânzări în continuă creștere din 2009, cu recorduri în fiecare an după 2012.

Anul trecut, recordul a fost stabilit la circa 22.000 de exemplare, cele mai importante piețe pentru Clasa G fiind Statele Unite și Germania.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa G va fi lansată oficial pe piața din România în luna iunie. Prețul de pornire pentru versiunea G 500 echipată cu motorul V8 de 4.0 litri și 422 de cai este de 107.451 de euro cu TVA.

Via Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru