Mercedes a dezvoltat un sistem de navigaţie pentru ochelarii Google Glass

de Bogdan Mirică
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvoltat un sistem de navigaţie integrat în celebrii ochelari Google. Aplicaţia va fi disponibilă odată cu debutul comercializării ochelarilor.

Urmareste Automarket
Cea mai în vogă invenţie a momentului, ochelarii Google, sunt sursă de inspiraţie şi pentru constructorii auto. Mercedes a dezvoltat deja primul sistem de navigaţie care foloseşte o pereche de ochelari Google pentru a reda indicaţii de ghidare.

Interfaţa poate fi activată vocal şi este poiectată pe una din lentile. Se combină astfel sfaturile de orientare cu experienţa la volan, pentru a rezulta filosofia numită: „viaţă digitală”.

Johann Jungwrith, directorul departamentului de cercetare Mercedes America de Nord, susţine că integrarea sistemului de navigaţie în ochelarii Google „este doar o nouă dovadă a faptului că tranziţia până la maşină poate fi insesizabilă din punct de vedere al conectării.” Practic, omul rămâne în deplină conectare cu ceea ce îl interesează chiar şi atunci când nu se află acasă, la birou sau în maşină.

Este doar o nouă dovadă a faptului că tranziţia până la maşină poate fi insesizabilă din punct de vedere al conectării.

Johann Jungwrith
directorul departamentului de cercetare Mercedes
Scopul Mercedes este acela de a le permite clienţilor săi să îşi poată accesa în maşină informaţiile de pe telefonul mobil, calculator sau alte suporturi digitale.
Versiunea Mercedes a ochelarilor Google permite ghidarea persoanei către locul de parcare al maşinii şi transferarea unei destinaţii în sistemul de navigaţie al maşinii. Atunci când şoferul părăseşte maşina, ochelarii preiau în continuare funcţia de navigaţie pentru a găsi destinaţia finală.

Mercedes susţine că aplicaţia sa va fi disponibilă imediat ce ochelarii Google vor fi disponibili pentru comercializare. Acelaşi Jungwirth a declarat că Mercedes intenţionează să ofere şi alte aplicaţii multimedia pentru ochelarii Google.

Comentarii (2)

  • Bravo o noua inovatie marca Mercedes
    2 3
  • @bob: Nu chiar, nu putea Google direct sa faca harti si ghid vocal pentru ochelari, doar au ceva experienta, nu?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru