Mercedes a prezentat noul AMG CLA 35: aspect mai agresiv și motor de 2.0 litri cu 306 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a publicat primele fotografii și informații referitoare la noul CLA 35 4Matic. Modelul de clasă compactă are un motor de 2.0 litri capabil să ofere 306 CP și 400 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în 4.9 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 250 km/h.

În urmă cu câteva săptămâni, Mercedes a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul AMG A 35 Sedan. Acum a venit rândul lui CLA să primească tratamentul semnat de divizia AMG.

Noul Mercedes-AMG CLA 35 4Matic mizează pe un design ceva mai agresiv comparativ cu versiunile "civile", dispune de un interior orientat către sportivitate și integrează un motor cu resurse generoase.

La nivel estetic, noul AMG CLA 35 4Matic primește spoilere ceva mai agresive, un difuzor spate restilizat și două terminații generoase pentru sistemul de evacuare. De asemenea, nemții au pregătit o aripă spate mai mare și jante speciale cu diametrul de 18 inch. Opțional, clienții vor putea comanda și jante de 19 inch.

La interior, Mercedes-AMG CLA 35 4Matic primește standard sistemul de infotainment MBUX. Instrumentarul digital de bord cu diagonala de 10.25 inch va fi disponibil și cu o temă specială denumită Supersport. Aceasta din urmă a fost gândită pentru a echipa versiunile de performanță ale modelelor din gama constructorului german.

Noul volan pregătit de Mercedes-AMG dispune de două zone tactile cu ajutorul cărora șoferii vor controla informațiile care apar atât pe instrumentarul digital de bord, cât și pe ecranul sistemului multimedia.

Tot la nivelul volanului, nemții propun un selector prin intermediul căruia șoferii vor putea alege modul de rulare (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual).

Sub capota lui Mercedes-AMG CLA 35 4Matic se află motorul pe benzină de 2.0 litri. Propulsorul dezvoltă 306 cai putere la 5.800 rpm și 400 Nm între 3.000 și 4.000 rpm. Resursele sunt gestionate cu ajutorul transmisiei AMG Speedshift cu șapte trepte și prin intermediul sistemului de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic.

În aceste condiții, Mercedes-AMG CLA 35 4Matic accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde. Modelul este mai lent cu 0.1 secunde comparativ cu AMG A 35 Sedan, respectiv cu 0.2 secunde față de hatchback-ul AMG A 35. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Așa cum era de așteptat, Mercedes-AMG oferă pe noul AMG CLA 35 aceleași tehnologii pe care deja le-am întâlnit în cazul hatchback-ului AMG A 35. Clienții vor miza pe sistemul AMG Dynamic Select cu setări Basic și Advanced, dar și pe amortizoarele adaptive capabile să reacționeze în mod automat în funcție de modul de rulare selectat.

Sistemul de frânare a fost și el îmbunătățiri și propune discuri cu diametrul de 350 mm pe puntea față, respectiv 330 de mm pe puntea spate.

Noul Mercedes-AMG CLA 35 4Matic va putea fi admirat în cadrul Salonului Auto de la New York, eveniment care își deschide porțile în 16 aprilie. Debutul comercial este programat pentru luna august a anului curent.

Comentarii (5)

  • "aspect mai agresiv" !? Mai agresiv cu cine ? Nu vad nimic agresiv in formele alea . AMG A35 Sedan arata mult mai bine in opinia mea.
    5 2
  • @pipo A35 hatch cred ca voiai sa spui. Dar ai dreptate, arata destul de banal. Daca nu scria "AMG" pe el, nu puteai sa-ti dai seama ca e o versiune sportiva.
    2 1
  • someone
    @ liviu: pipo are dreptate: pe langa cla si hatch, clasa A are si un sedan.
    1 0
  • Costel
    CLA 35 ii mai mult un mild-AMG decat o versiune autentica a vestitului tuner german si asta numai din cauza dorintei de a realiza volume in vanzari cu orice pret fara ca ,din pacate , aspectele care invariabil rezida dintr-o astfel de abordare ,acelea a diluarii principiilor dupa care erau odata ghidati cei din Affalterbach & Stuttgart , sa se mai se afle intre primele pe o lista a cutumelor absolut necesare pentru un brand asa cum ii Mercedes
    .....sau datorita dorintei , pentru cei care is ghidati doar de aspectul mercantil iar aici ii momentul oportun ca herr Dieter sa incaseze un cartonas avand culoarea similara "fiarei" de mai sus
    ii parerea mea ....
    5 3
  • @someone Credeam ca asta e sedan-ul :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru