Mercedes a prezentat primul sau hibrid diesel – E300 BlueTEC

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.03.2010
Mercedes a prezentat primul sau hibrid echipat cu un motor diesel. Noul E300 BlueTEC dezvolta 224 CP si 580 Nm, in timp ce are un consum mediu de 4.1 litri la 100 kilometri.

Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat primul lor hibrid diesel la Salonul Auto de la Geneva. Noul E300 BlueTEC Hybrid este bazat pe E-Klasse W212 si va fi disponibil atat in versiune sedan, cat si in versiune Estate si va fi lansat pe piata la sfarsitul anului 2011. Modelul este echipat cu noul motor diesel cu patru cilindri de 2.2 litri care dezvolta 204 CP si beneficiaza si de un motor electric de 20 CP. Impreuna, cele doua unitati ofera 224 CP si un cuplu motor de peste 580 Nm.

Motorul electric al acestui model este pozitionat intre transmisia cu sapte trepte 7G-Tronic si motorul cu combustie interna si asista unitatea diesel de fiecare data cand soferul apasa pedala de accleratie. La franare, motorul electric recupereaza energia cinetica pierduta in mod normal in aceasta situatie, iar cei de la Mercedes declara ca noul E300 BlueTEC poate sa fie propulsat doar de motorul electric pentru distante scurte, cu viteze de pana la 35 km/h.

Spre deosebire de alte hibride, noul E300 BlueTEC nu restrictioneaza volumul portbagajului in niciun fel.

Motivul acestei realizari tehnologice sta in faptul ca intregul sistem hibrid a fost mutat in compartimentul motor, inclusiv bateria pentru alimentarea motorului electric. Noul E300 BlueTEC are un consum de 4.1 litri la 100 kilometri si emite 109 grame de CO2 per kilometru.

Via | Motorauthority

Comentarii (2)

  • Gospodarul
    Merc
    Inca o dovada ca Mercedes a fost , este si va fi lider in dezvoltarea de tehnologii si imbunatatirea celor actuale ...

    Respectele mele Stuttgarter ...
    7 0
  • andr3i
    Mercedes si restu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru